Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022

Έρχεται κανονισμός για την λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων από τον Δήμο Πρέβεζας


Παρουσίαση και έγκριση του σχεδίου του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για τη διοίκηση , την διαχείριση και τη λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Πρέβεζας, περιλαμβάνει το σχέδιο Κανονισμού το οποίο παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε αρχικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι πλέον "όροι" κάτω από τους οποίους θα λειτουργούν στο σύνολό τους τα Δημοτικά Κοιμητήρια και θα επιλύσουν αρκετά από τα προβλήματα που "διαιωνίζονται" εδώ και πολλά χρόνια.

Οι τάφοι λοιπόν θα είναι προσωρινού χαρακτήρα τριετούς διάρκειας (με δυνατότητα παράτασης δύο ετών) ενώ υπάρχει η δυνατότητα ο Δήμος να παραχωρεί νέους οικογενειακούς τάφους ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Εντός των χώρων των κοιμητηρίων, όπου δεν υπάρχουν ήδη αλλά προβλέπονται από την νομοθεσία, θα κατασκευαστούν: Οστεοφυλάκια, νεκροθάλαμοι, αίθουσες αναμονής με αποχωρητήρια και νιπτήρες για χρήση από το κοινό, κυλικείο και χώρους εξυπηρέτησης αναγκών διοικήσεως (γραφεία, ιματιοφυλάκια εργατών, αποχωρητήρια νιπτήρες, αποθήκη για υλικά και εργαλεία, φυλάκιο, κατάλληλο χώρο συγκεντρώσεως απορριμμάτων) κλπ.

Τα εγκαταλελειμμένα κοιμητήρια μετατρέπονται σε χώρους πρασίνου ή εφόσον αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για άλλο σκοπό -και ύστερα από σύμφωνη γνώμη της υγειονομικής υπηρεσίας με την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει 20 χρόνια από την ταφή του τελευταίου νεκρού. Στα κοιμητήρια ενταφιάζεται κάθε νεκρός άσχετα από το θρήσκευμα ή την εθνικότητά του, ενώ υπάρχει μέριμνα για απόρους και άτομα χωρίς συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου