Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κάτοικοι του ιστορικού κέντρου ζητούν η μουσική να σταματά στις 11 το βράδυ - απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη και καταγγέλλουν ανθρώπους που συνουσιάζονται μπροστά στα σπίτια τους !


Την μουσική να σταματά στις 11 το βράδυ, για τα καταστήματα 
του Σαϊτάν Παζάρ, ζητούν μέσω καταγγελιών περίοικοι και μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε για τη περιοχή του Σαϊτάν Παζάρ στην Α.Δ. Πρέβεζας έχουν κατατεθεί 37 καταγγελίες. 

Οι καταγγέλλοντες μέσω των αναφορών τους κάνουν λόγο για διατάραξη κοινής ησυχίας απο τα καταστήματα του Σαϊτάν Παζαρ και όπως οι ίδιοι αναφέρουν τα συμβάντα πολλά. "Βανδαλισμοί με μπουκάλια, πέτρες, ακαθαρσίες, ύβρις απο αλκοολικούς ανθρώπους που παίρνουν ουσίες, ανθρώπους που συνουσιάζονται μπροστά στις οικίες μας"

Μάλιστα για την καταγγελία των κατοίκων ενημερώθηκε η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Πρέβεζας την οποία διαβίβασε στην τοπική κοινότητα Πρέβεζας όπου στην τελευταία συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε :

Για τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου πλησίον Σαϊτάν Παζάρ εγκρίνεται η χορήγηση παράτασης άδειας χρήσης μουσικής μουσικών οργάνων έως την 01:00 ώρα καθότι υπάρχει καταγγελία δώδεκα περιοίκων και έπειτα από έρευνα ως όφειλε να κάνει η τοπική κοινότητα διαπιστώθηκαν από έγγραφο του Α.Τ. Πρέβεζας 41 καταγγελίες εκ των οποίων οι 37 στη περιοχή Σαϊτάν Παζάρ και πλησίον αυτών

Επίσης αποφασίζουμε η καταγγελία και οι αιτήσεις των καταστηματαρχών του Σαϊτάν Παζάρ και πλησίον αυτών να σταλούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση ωραρίου ή αλλαγή αυτού

Να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι καταγγέλλοντες και οι καταστηματάρχες αν δεν συμφωνούν με την παρούσα απόφαση

Οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, πέραν του ωραρίου αιτούνται 

Αστυνόμευση σε μόνιμη βάση.

Επαρκής φωτισμός και δυνατός.

Μπάρες στις οδούς Ιωνίας και Θεοφάνους 

Έλεγχος των τραπεζοκαθισμάτων διότι έχουν κλείσει όλοι οι οδοί όπως Ιωνίας, Λ. Βύρωνος, Σαπουτζάκη και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μηχανές και τα αυτοκίνητα που εισέρχονται παράνομα σ΄ αυτές τις οδούς.

"Παρακαλούμε να ανοιχτούν οι οδοί, να είναι προσβάσιμοι σε οχήματα έκτακτης ανάγκης

(ασθενοφόρα, πυροσβεστικά). Υπάρχουν 5 άτομα ΑμεΑ που αν πάθουν κάτι το ασθενοφόρο δεν μπορεί να περάσει ούτε μέρα αλλά ούτε και νύχτα και αν πιάσει φωτιά θ καούμε ζωντανοί". 

Τέλος, μέσω της καταγγελίας οι κάτοικοι  δηλώνουν πως για οτιδήποτε τους συμβεί από εδώ και πέρα υπεύθυνες θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες. Εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 28/3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου