Συνελήφθη χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, ηλικιωμένος σε περιοχή της Πρέβεζας ο οποίος φέρεται να θανάτωσε τέσσερα νεογέννητα σκυλάκια.
Πρόκειται για μια είδηση που στο άκουσμα και μόνο της θανάτωσης κουταβιών προκαλεί αποτροπιασμό. Σύμφωνα με τον νομοθέτη, η κατηγορία από πλημμέλημα έχει πλέον μετατραπεί σε κακούργημα. Έτσι λοιπόν ο 85χρονος καρκινοπαθής, που πριν από δέκα ημέρες πέρασε ελαφρύ εγκεφαλικό, αναμένεται να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος. Ορθά λοιπόν, ο νομοθέτης μετέτρεψε την κατηγορία σε κακούργημα και αυτό διότι λειτουργεί αποτρεπτικά στη θανάτωση ζώων αλλά και στην παραδειγματική τιμωρία του δράστη.
Ωστόσο, στα πλαίσια της αναλογικότητας των ποινών, προβληματίζει ότι η ανθρωποκτονία εξ αμελείας εξακολουθεί να παραμένει πλημμέλημα.
Ο ηλικιωμένος σήμερα στα πλαίσια του αυτοφώρου βρέθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζήτησε προθεσμία προκειμένου να κρατηθεί και να απολογηθεί την Τρίτη 8/3 ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.
Συνήγορος υπεράσπισης του ηλικιωμένου κατηγορουμένου η κα Ουρανία Σιάρκου.





%20.gif)




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου