Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022

Αλλαγή στους όρους διακήρυξης της μίσθωσης του ακινήτου στη Λούτσα καταγγέλλει η συμβολαιογράφος


Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 11/3 μεταξύ του Δήμου Πάργας και της εταιρίας "BLACK DELTA ENTERTAINMENT SERVICES" η συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης για το ακίνητο των πρώην κατασκηνώσεων στη Λούτσα.

Την συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης του ακινήτου στην θέση Κλιμάτι (πρώην κατασκηνώνεις ΤΥΠΕΤ) υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς και ο εκπρόσωπος της εταιρίας “BLACK DELTA ENTERTAINMENT SERVICES"(συμφερόντων Γιαννακόπουλου-Κοταρίδη) Χαράλαμπος Μπαρούτας.

Από την σύμβαση ο Δήμος Πάργας θα εισπράττει μίσθωμα 330.000€ κατά έτος, με ποσό που θα ξεπεράσει τα 14 εκ € σε βάθος 40 ετίας. Επιπλέον η επιχείρηση δεσμεύεται να προσλάβει το 50% τουλάχιστον του προσωπικού που θα απασχολεί κατά προτεραιότητα από δημότες της Τοπικής Κοινότητας Λούτσας, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά "ολοκληρώθηκε έτσι μια πρωτόγνωρη για την περιοχή συμφωνία, που λόγω του υψηλού μισθώματος απαιτούσε σοβαρά βήματα και ιδιαίτερες νομικές διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να εξασφαλιστούν με απόλυτη διαφάνεια τα συμφέροντα του Δήμου, κάτι που αποτέλεσε αδιαπραγμάτευτη θέση της Δημοτικής Αρχής σε όλη τη διαδικασία μίσθωσης.

Κύριος γνώμονας είναι ο Δήμος Πάργας να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία, να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος και να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση στην περιοχή."

Τα παραπάνω αποτελούν την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πάργας όπου βεβαίως δεν έγινε αναφορά στην εξάμηνη καθυστέρηση της υπογραφής καθώς και στη ζημία της τάξεως των 165.000 ευρώ που θα έχει ο Δήμος εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης.

Και μπορεί οι 165χλδ ευρώ να περνούν στα ψιλά, όχι όμως και το έγγραφο της αρχικής συμβολαιογράφου προς της οικονομική επιτροπή του Δήμου η οποία είχε οριστεί με απόφαση της οικονομικής στις 10/2 και για άγνωστο λόγο, η οικονομική επιτροπή, δίχως να δοθεί καμία εξήγηση από πλευράς του δημάρχου λίγες ώρες πριν την υπογραφή της Παρασκευής προχώρησε στον ορισμό νέας συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με λοιπόν με το έγγραφο της πρώτης συμβολαιογράφου το οποίο έχουμε στη διάθεση μας, όπως άλλωστε και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι όροι του μισθωτηρίου είναι γνωστοί και αδιαπραγμάτευτοι, καθώς είναι οι όροι της διακήρυξης και δεν αλλάζουν.

Λίγο παρακάτω και στο ίδιο έγγραφο τονίζεται πως η συμβολαιογράφος, δέκα μέρες προτού την υπογραφή έλαβε email από την νομική σύμβουλο του Δήμου Πάργας κα Κριτσιμά για την προσθήκη επεξήγησης δύο όρων του μισθωτηρίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο και στη συνέχεια από την νομική σύμβουλο της πλειοδότριας εταιρείας για την προσθήκη τρίτου όρου μη προβλεπόμενου στη διακήρυξη και κατ'επέκταση στο ήδη συνταχθέν μισθωτήριο.

Η αρχική λοιπόν συμβολαιογράφος απάντησε στους αρμόδιους εκπροσώπους του Δήμου Πάργας πως θα συμπεριλάμβανε στο μισθωτήριο τα όσα (νέα) ζητούσαν, έπειτα βεβαίως από την θετική εισήγηση του αρμόδιου τμήματος του Δήμου, διότι η συμβολαιογράφος δεν ήταν αρμόδια να επέμβει στους όρους της διακήρυξης.

Όπως αναφέρει η συμβολαιογράφος στο έγγραφο της, παρότι πέρασαν δέκα περίπου μέρες, δεν έλαβε καμία έγγραφη θετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου αλλά ούτε και την απόφαση ανάθεσης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πάργας.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας την Παρασκευή 11/3 συνεδρίασε στις 8:30 το πρωί όπου αποφάσισε την εκ νέου ορισμού συμβολαιογράφου. Όπου προφανώς στη πρώτη περίπτωση το μισθωτήριο χρειάστηκε κάποιους μήνες για να συνταχθεί, ενώ στη δεύτερη μόνο λίγες ώρες !

Έτσι λοιπόν, ορθά οι κύριοι Νάστας και Νάκιας καταψήφισαν στην οικονομική επιτροπή της Παρασκευής και δεν εξουσιοδότησαν τον Δήμαρχο για την υπογραφή των συμβολαίων εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν ως προς τους όρους από την οικονομική επιτροπή, παρουσία και δικηγόρου.

Πράγμα που δεν συνέβη !

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου