Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένα ραντεβού που δεν λέει να κλειστεί !


Παρότι έχει παρέλθει ένας μήνας σχεδόν από την γνωμοδοτική και κατά πλειοψηφία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μεταφορά της λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο νεότερο για την συνάντηση μεταξύ των τοπικών φορέων και της Υπουργού Παιδείας !

Δίχως να γνωρίζουμε ποια από τις δύο πλευρές ευθύνεται που ακόμη δεν έχει γίνει το ραντεβού στο Υπουργείο, είναι δεδομένο πως η κλεψύδρα μετρά αντίστροφα και ίσως όχι θετικά για την Πρέβεζα, αφού όλες οι αποφάσεις των καθηγητών είναι υπέρ της μεταφοράς της σχολής και όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αυτή θα είναι και η εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, γνωστή ως ΕΘΑΑΕ.

Ν'αναφέρουμε πως στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία που έλαβαν οι Πρυτάνεις προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Παρά τον μεγάλο ντόρο που επικράτησε στην τοπική κοινωνία για δέκα περίπου μέρες, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το σοβαρό αυτό ζήτημα φαίνεται πως έχει καταλαγιάσει.

Ίσως βέβαια οι τοπικοί φορείς να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για την θετική ή αρνητική εξέλιξη του ζητήματος...

Σε κάθε περίπτωση η οριστική απόφαση θα παρθεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας όταν θα έχει στα χέρια του την απόφαση από την ΕΘΑΑΕ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Υφυπουργός Παιδείας, κος Συρίγος στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Σύριζα, Κώστα Μπάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου