Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2022

Ανακοίνωση για την εκδήλωση μη μεταφοράς της λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα


Την Κυριακή 27 Μαρτίου του έτους 2022 οι «Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας», ο σύλλογος Άρτας «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, συνδιοργάνωσαν ανοιχτή εκδήλωση  στην παραλία Πρέβεζας για την μη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, αλλά και για τον κίνδυνο μεταφοράς ή και κατάργησης που διατρέχουν και οι σχολές της Άρτας.

Στην κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη εκδήλωση μας ως κεντρικοί ομιλητές κληθήκαν  και κατέθεσαν τις απόψεις τους δυο καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές ο κ. Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος καθηγητής, πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο κ.  Ευάγγελος Αυδίκος, Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παραβρεθήκαν στηρίζοντας την εκδήλωση μας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κων/νος Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πάργας  Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Άρτας Μιχάλης Νικολάου και Πρέβεζας Θωμάς Γεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Πάργας Βασίλειος Γκίζας και Δημήτριος Μάρκου, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Πρέβεζας Ευάγγελος Ζήσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι με το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Θεόδωρος Κορωναίος και ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ Παύλος Φραγκούλης, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι συλλόγων.

Δεν παρευρέθησαν λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων αλλά απέστειλαν επιστολή στήριξης  – χαιρετισμό  της εκδήλωσης μας η βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη,  ο βουλευτής Άρτας ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Γιώργος Ζάψας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας με την παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Δημήτριος Τρομπούκης.

Δεν παρευρέθηκαν αν και κληθήκαν, αλλά ούτε έστειλαν επιστολή στήριξης – χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Ν.Δ. Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Άρτας και Πρέβεζας, Βασίλειος Ψαθάς και Στρατός Ιωάννου, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Στέργιος Γιαννάκης, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος και  Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και οι Δήμαρχοι Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση και Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος.

Αδικαιολόγητη θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε και την απουσία των εκπροσώπων των άμεσα θιγομένων από την απώλεια των Πανεπιστημιακών Σχολών  φορέων και σωματείων, όπως το Επιμελητήριο Πρέβεζας, των εμπορικών συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας αλλά και των εκπροσώπων των σωματείων εστίασης Πρέβεζας και Άρτας.

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή και την παρουσία  στην εκδήλωση μας όλων των παρευρισκόμενων φορέων αλλά κυρίως των πολιτών που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών και Τμημάτων.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας σε κάθε ενέργεια που θα αποσκοπεί στην μεταφορά τμημάτων και σχολών από νομό της Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Θέλουμε την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όχι τον μαρασμό του.

Λέμε ΝΑΙ στην αποκέντρωση των σχολών σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, την ενίσχυση των υφιστάμενων και την δημιουργία νέων Σχολών.

Απαιτούμε την  κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που είναι καταστροφική για την εισαγωγή σε σχολές περιφερειακών Πανεπιστήμιων, αφού αποκλείει εισακτέους από σχολές κυρίως των περιφερειακών πανεπιστημίων και τους οδηγεί στα ιδιωτικά κολέγια και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λέμε ΟΧΙ την μετακίνηση του Τμήματος Λογιστικής -Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα και κάθε σκέψη για μεταφορά στα Ιωάννινα ή ακόμη και κατάργηση ή μεταφορά Πανεπιστημιακών σχολών που λειτουργούν στην Άρτα.

Στο τέλος της εκδήλωσης μας αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από όλους του παριστάμενους και αποφασίστηκε να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, την Υπουργό Παιδείας και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου