Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022

Σύριζα - Η ΕΒΕ πηγή του κακού για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας



Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ του δήμου Πρέβεζας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας το βράδυ της Πέμπτης 31/3, 
στο Πολιτιστικό Κέντρο «Όαση» διοργάνωσαν ανοιχτή προσυνεδριακή Εκδήλωση – Συζήτηση με θέματα τα πολιτικά επίδικα της εποχής μας και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Παιδεία.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Γαβρόγλου, πρώην Υπουργός Παιδείας και η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων και αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην εκδήλωση, μετά τις τοποθετήσεις - ομιλίες των προσκεκλημένων, χαιρετισμό απηύθυνε ο τοπικός βουλευτής του Σύριζα και πρώην Υφυπουργός, Κώστας Μπάρκας.


Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και εν όψει του συνεδρίου του κόμματος. 




Οι ομιλητές  - εξ αντικειμένου - αναφέρθηκαν σε ζητήματα που απασχολούν την παιδεία αλλά και τα όσα οι ίδιοι έπραξαν επί κυβέρνησης Σύριζα. Εκτός των άλλων έγινε αναφορά στην ανωτατοποίηση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, στα διετή προγράμματα σπουδών τα οποία δεν συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ, στο κεφάλαιο φοιτητική μέριμνα και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η κα Τζούφη και επί Σύριζα δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν στο θέμα αυτό, ενώ ο κος Γαβρόγλου, μεταξύ άλλων σημείωσε πως η παιδεία θα έπρεπε να είναι δωρεάν αγαθό για όλους. "Ακόμη και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και για όσους δεν θέλουν να δώσουν πανελλήνιες θα έπρεπε να υπάρχει ένα διετή πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο"

Τόσο ο κος Γαβρόγλου, όσο και η κα Τζούφη στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στις 70 προτάσεις του προγράμματος του Σύριζα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Όσον αφορά το θέμα της λογιστικής της Πρέβεζας και της μεταφορά του στα Γιάννενα, οι κεντρικοί ομιλητές, στο βασικό άξονα των ομιλιών τους, δεν αναφέρθηκαν στο μείζον αυτό ζήτημα, παρά μόνο ζήτησαν να τοποθετηθούν οι παρευρισκόμενοι και έπειτα οι ίδιοι τοποθετήθηκαν.


Στον χαιρετισμό του ο κος Μπάρκας, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της λογιστικής και τα όσα έπραξε η Κυβέρνηση του Σύριζα για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας ενώ υπογράμμισε πως ο Νόμος Κεραμέως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής αφού αρχικά απέκλεισε 20.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έφτασε πολλά περιφερειακά τμήματα να απειλούνται με καταργήσεις ή συγχωνεύσεις, μεταξύ των οποίων και το τμήμα της Πρέβεζας. 

Το παρών στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων έδωσε ο Επικεφαλής της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών, Γιώργος Ζάψας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θοδωρής Κορωναίος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Στροφή στο Μέλλον και Ανάπτυξη Τώρα, Ε.Φονταράς και Γ.Νίτσας αντίστοιχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θ.Ανωγιάτης και Ιω.Στύλος, ο προιστάμενος του ΟΑΕΔ, κος Κώτσης, κ.α. 

Χρήστος Ανεμοζάλης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου