Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 12, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χρειάζεται πολύ περισσότερα !


Η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή Πρέβεζας ανήλθε στην εξουσία διότι οι πολίτες ήθελαν την αλλαγή από την διακυβέρνηση της προηγούμενης δημοτική αρχής. 

Έτσι λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς πως η ψήφος των δημοτών, ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας - τιμωρητική προς την προηγούμενη δημοτική αρχή και από την οποία βεβαίως επωφελήθηκε η παράταξη "Δήμος της Καρδιάς μας" με επικεφαλής τον Νίκο Γεωργάκο στο πρόσωπο του οποίου οι δημότες είδαν τον νέο αναστηλωτή του Δήμου. 

Παρότι - σε ορισμένα ζητήματα - από πλευράς της δημοτικής αρχής γίνονται φιλότιμες προσπάθειες και έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα κυρίως μέσω μελετών, εντούτοις υπολείπεται αρκετά από τα λεγόμενα βασικά και μεγάλα έργα που απασχολούν τον τόπο. 

Για παράδειγμα, το Κάστρο του Παντοκράτορα, το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας, το Master Plan του Λιμανιού, το ζήτημα του οδοφωτισμού κ.α. βρίσκονται σε μια φάση στασιμότητας - αναμονής δίχως να γνωρίζουμε για την συνέχεια αυτών.

Βέβαια κάποιες προτάσεις έχουν υποβληθεί για ένταξη μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το "Αντώνης Τρίτσης" ενώ κάποια άλλα έργα, όπως τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας, το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης. 

Τη σειρά  του έχει πάρει και το έργο των κρηπιδωμάτων στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού. 

Από την άλλη, οι δημότες αναφέρουν πως ελάχιστες έως μηδενικές είναι οι διαφορές που διαπιστώνουν στην καθημερινότητά τους από την δημοτική αρχή Γεωργάκου σε σχέση με την δημοτική αρχή Μπαίλη. 

Κάτι που στον εναπομείναντα χρόνο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως !

Χρήστος Ανεμοζάλης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου