Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιστολή Γ. Τρυφωνίδη στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για το Τμήμα Λογιστικής


Την παρακάτω επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας, κος Γιώργος Τρυφωνίδης.

Μάλιστα, ο κος Τρυφωνίδης, στην επιστολή του επισυνάπτει απάντηση σε δημοσίευμα του κου Λακασά στην εφημερίδα "Καθημερινή" το οποίο είχε σαν τίτλο ""Μικροπολιτικά βέλη κατα ΑΕΙ" και που σαφέστατα έπαιρνε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς της λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. 

Στην επιστολή του ο κος Τρυφωνίδης αναφέρει:

Aξιότιµη κ Υπουργέ!

Σας επισυνάπτω κείµενο επιστολής µου προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφερεται σε ρεπορτάζ του κ.Λακασά. 

Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Μικροπολιτικά βέλη κατα ΑΕΙ" και µε αµφιλεγόµενα στοιχεία που του χορήγησε ο κ.Αντιπρύτανης του Π.Ι. το ρεπορτάζ είναι κατευθυνόµενο και αποβλέπει να σας παρασύρει σε µια απόφαση ώστε να υποστεί η κ Κεραµέως και η Κυβέρνηση πολιτική φθορά . Διάφοροι καλοθελητές υποστηρίζουν ότι λόγω της θεσµοθέτησης της βάσης του 10 στις εισαγωγικές εξετάσεις κλείνουν Σχολές ελλείψει φοιτητών. Παρακαλώ ενηµερωθείτε για την έλλειψη εγκαταστάσεων στα Ιωαννινα όπου οι φοιτητές της αντίστοιχης Οικονοµικής Σχολής κάνουν τα µαθήµατα τους στην Βιβλιοθήκη σε άθλιες συνθήκες. 

Αντίθετα οι Υποδοµές στην Πρεβεζα είναι νεότευκτες σύγχρονες και µπορούν να φιλοξενήσουν και την Οικονοµική Σχολη των Ιωαννίνων, αν o πραγµατικός σκοπός είναι η βελτίωση της λειτουργίας του Πανεπιστηµίου.(Σχετ. φωτ.) 

Η επιστολή προς την εφημερίδα "Καθημερινή" που δεν μπήκε στο κόπο να δημοσιεύσει την απάντηση του κου Τρυφωνίδη στα όσα υποστήριξε ο κος Λακασάς στο δημοσίευμά του !

Αξιότιµε Κ.Διευθυντά, 

"Μικροπολιτικα βέλη κατά ΑΕΙ" επιγράφεται ρεπορτάζ κ Λακασά στο φύλλο 12/3/2022 µε αφορµή απόφαση της Πρυτανειας Ιωαννινων να κλείσει το Campus της Πρέβεζας και να µεταφέρει τις δραστηριότητες στα Γιάννενα. 

Η προσπάθεια, όµως, µιας µερίδας του πολιτικού και ακαδηµαϊκού Κόσµου να αποδώσει την ευθύνη της µεταφοράς της Σχολής στην Υπουργό Παιδείας υποδηλώνει ότι τα βέλη έχουν (συγκαλυµενη) σοβαρή πολιτική στόχευση.

"Φταίει η κ Κεραµεως γιατί µε την βάση του 10 που θεσµοθέτησε µπαίνουν λιγότεροι φοιτητές στην Πρέβεζα και η Σχολή κλείνει" Αυτο προσπαθούν να περάσουν στην Κοινωνία . 

(Μη ξεχνάµε βεβαια , οτι λιγότεροι φοιτητές σηµαίνει λιγότερα λεφτά από το Κράτος στα Πανεπιστήµια ) 

Στην πράξη όµως "ενορχηστρωτες" της κίνησης της µεταφορας είναι ο Πρυτανης (σύµβουλος Παιδείας του κ Τσιπρα) και ο Αντιπρυτανης (σύµβουλος Υπουργού Παιδείας επί Κυβερνήσεως Σύριζα).Δεν µπορεί να παραγωρισθει και το γεγονός ότι βρήκαν συµπαράσταση από την πλειοψηφία των καθηγητών της Πρέβεζας που κατοικούν µόνιµα στα Γιάννενα κατά παράβαση γνωµοδότηση του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους. Λογικό!! Που να πηγαίνουν οι άνθρωποι στην Πρέβεζα να διδάξουν!! 

Οσον αφορά την ακρίβεια των επιχειρήµατων που επικαλούνται : 

Α. ο αριθµός των πρωτοετών φοιτητών που εγράφησαν στην Σχολή της Πρέβεζας είναι 94 και όχι 50. 

Β .Η Πρέβεζα διαθέτει νεότευκτο σύγχρονο Campus , που µπορεί άνετα να φιλοξενήσει και την Σχολή των Ιωαννίνων. 

Η Σχολή εκει δεν έχει καµία υποδοµή. Τα µαθήµατα γίνονται σε χώρο της βιβλιοθήκης και σε αίθουσες που στερούνται θέρµανσης,Η δυσφορία των φοιτητών είναι µεγάλη. 

Ο κ Λακασας θα µπορούσε να διαπιστώσει τα παραπάνω µε επιτόπια επίσκεψη. Έτσι, το ρεπορτάζ του, θα µπορούσε να βοηθήσει την κ Κεραµεως να πάρει την σωστή απόφαση. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ 

Τεως Βουλευτης 

Γεν Γραµµ Δηµ Εργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου