Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 12, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε εγρήγορση στελέχη και πολιτευτές !


Δίχως κανείς, για την ώρα, να γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το αν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα "αιφνιδιάσει" και θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ή  θα εξαντλήσει τη θητεία της Κυβέρνησης. 

Σε κάθε περίπτωση, επικρατέστερο σενάριο πρόωρων εκλογών τοποθετείται περί τον Οκτώβριο ή αν θα εξαντλήσουμε τη θητεία τότε οι εκλογές υπολογίζονται τέλος της άνοιξης του 2023. 

Και στη μία περίπτωση, των πρόωρων εκλογών αλλά και στην άλλη που η Κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία, δεν λογίζεται ως επαρκής πολιτικά χρόνος για κάποιον που θέλει να κατέλθει με αξιώσεις ως υποψήφιος βουλευτής. Διότι στη πρώτη περίπτωση είναι 5-6 μήνες ενώ στη δεύτερη περίπου ένας χρόνος. 

Έτσι λοιπόν, πέραν τους πολιτευτές και τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, σε εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός των κομμάτων με πρώτο αυτό του ΚΙΝΑΛ όπου έχει ζητήσει από τα μέλη και τα στελέχη του ως τις 8 Μαϊου να έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους για μια θέση στα βουλευτικά ψηφοδέλτια του κινήματος. 

Στον ίδιο ρυθμό με ανάλογες διεργασίες βρίσκονται και άλλα κόμματα, όπως αυτό της ΝΔ που μπορεί να μην επιθυμεί να ανοίξει την προεκλογική αυλαία, όμως οι βολιδοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει για αρκετές περιοχές της επικράτειας. 

Τοπικά, στην περιοχή της Πρέβεζας τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως επανακάμπτει ο Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος ως πρωτοεμφανιζόμενος στις εκλογές του 2019 με την ΝΔ κατέγραψε μια αξιοπρόσεκτη πορεία, λαμβάνοντας μάλιστα 6.178 ψηφοδέλτια που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το πολιτικό του μέλλον !

Η αλήθεια είναι πως ο κος Κυριάκης, μετά τις εκλογές απουσίασε από την εκλογική του περιφέρεια, μεσολάβησε και η πανδημία, πλην όμως τις τελευταίες μέρες, δείχνει αρκετά ενεργός, αφού επισκέπτεται διάφορες περιοχές του Νομού πραγματοποιώντας συναντήσεις με συμπολίτες και ψηφοφόρους, εκφράζοντας την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Πράγμα που θα είναι όφελος για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αφού και με τη δική του παρουσία τα ποσοστά του κόμματος στο Νομό θα ενισχυθούν ακόμη παραπάνω !

Οψόμεθα 

Χρήστος Ανεμοζάλης  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου