Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΄Άνοιξε η αυλαία του 20ου Preveza Jazz Festival !


Με την εμφάνιση του αυστριακού συγκροτήματος AVEC ξεκίνησε το εορταστικό τετραήμερο του διεθνούς Preveza Jazz Festival  που φέτος γιορτάζει τα 20 του χρόνια.

Την εκδήλωση τίμησε η Πρέσβειρα της Αυστρίας, Hermine Poppeller η οποία απηύθυνε χαιρετισμό για τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ και την συνεργασία στο πλαίσιο του θεσμού του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια -τραγουδοποιός AVEC, με το συγκρότημα της μάγεψε το κοινό του Preveza Jazz και δήλωσε ενθουσιασμένη από την όμορφη πόλη της Πρέβεζας.


Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην Πλατεία Ανδρούτσου και πάντα χωρίς εισιτήριο.

Το άνοιγμα του τετραήμερου μουσικού φεστιβάλ, έκανε η Αλεξία Μπουκουβάλα, ενώ επί σκηνής χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Πολιτισμού, Λεωνίδας Αργυρός .



Ο Πρόεδρος του Preveza Jazz Festival, Γιώργος Μήτσιος πρόσφερε στην Πρέσβειρα της Αυστρίας αναμνηστικά δώρα. 



Το παρών κατά την πρώτη μέρα, έδωσε πλήθος κόσμου. 


Αύριο, κατά τη δεύτερη μέρα το Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 χρόνια του με τα μουσικά σχήματα από την πόλη και τις γύρω περιοχές. Η βραδιά ανοίγει με την  
Φιλαρμονική Ορχήστα Πρέβεζας "Ορφέας" που γιορτάζει τα 102 χρόνια (1920-2022) από την ίδρυση της και τα 20 χρόνια του Preveza Jazz Festival. Στη συνέχεια τα Κροταλάρτα «ντύνουν» ρυθμικά την βραδιά ενώ τα νεανικά σχήματα του Ηχοτροπίου, Noizy Few και  Fridays και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας συναντιούνται και δημιουργούν μια μουσική γιορτή  με νεανικό παλμό !

​Το Σάββατο 28 Μαΐου την βραδιά ανοίγουν οι Gypseons, ένα ενδιαφέρον τρίο gypsy Jazz με πιάνο, μπουζούκι και κιθάρα και στη συνέχεια το Kika Sprangers Quintet από την Ολλανδία, ένα κουιντέτο πέντε βιρτουόζων που χαρακτηρίζονται από τόλμη στο παίξιμό τους. Προκαλούν ο ένας τον άλλον και κάνουν περιπετειώδεις μουσικές στροφές για να αναδείξουν ο ένας το καλύτερο από τον άλλον αλλά και τον βελούδινο ήχο, την αστραφτερή ηχητική γλώσσα και τις συναρπαστικές συνθέσεις της, της σαξοφωνίστριας και συνθέτριας Kika Sprangers (1994)  μιας από τις πιο σαγηνευτικές μουσικούς της Ολλανδίας. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ολλανδική Πρεσβεία.

​Την Κυριακή 29 Μάϊου την βραδιά ανοίγει το κουαρτέτο τζαζ Karin Hammar Fab 4 από την Σουηδία με επικεφαλής την τρομπονίστα και συνθέτη Karin Hammar. Η Karin Hammar χρησιμοποιεί την κιθάρα ως την αρμονική «γεννήτρια» που δημιουργεί έναν ανοιχτό ομαδικό άκουσμα, κοντά τόσο στη bossa nova όσο και στην μπλουζ αλλά πάντα με τη λυρική, μελωδική τζαζ ως μουσική πυξίδα. Την εκδήλωση υποστηρίζει το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και θα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τον υποδιευθυντή του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών,  Δρ. Frederick Whitling.

Με χαρά υποδεχόμαστε το ίδιο βράδυ τον Νίκο Πορτοκάλογλου έναν από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας «Μ’ ένα φως αναμμένο» μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες  φωνές, έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα, οι ”Ευγενείς Αλήτες”. Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου