Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χαλαρή αντιμετώπιση της κρουαζιέρας..


Ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο μήκους 68 μέτρων κατέπλευσε σήμερα στην χερσαία ζώνη του λιμένα της Πρέβεζας .

Σύμφωνα πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στην Πρέβεζα για κάποιες ώρες. 

Το σημείο όμως που επιλέχθηκε να δέσει, είναι ίσως χαρακτηριστικό του θέματος το πως αντιμετωπίζεται το κεφάλαιο Κρουαζιέρα στην Πρέβεζα για το οποίο πολύς λόγος γίνεται, δίχως όμως να υπάρχει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Η κρουαζιέρα και ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελούν σημαντικά κεφάλαια για μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Πρέβεζα, που θέλει να αναπτυχθεί στους τομείς αυτούς. 

Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις αλλά και εκείνες οι προυποθέσεις για να μπορέσει να ενταχθεί η Πρέβεζα στα ταξίδια αυτών των πλοίων αφού μιλάμε για επισκέπτες με οικονομική επιφάνεια. 

Έτσι λοιπόν, το λιμάνι της Πρέβεζας για να μπορέσει να υποδεχθεί μεγάλα τουριστικά πλοία θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, όπως σε συστήματα ασφαλείας, εκβάθυνσης του λιμανιού κ.α.

Η εικόνα αυτή πάντως του συγκεκριμένου σημείου και με τα κιγκλιδώματα είναι ενδεικτική του τρόπου προσέγγισης του όλου ζητήματος. 

Χώρια, ότι βρίσκεται στο χώρο που παραδοσιακά αράζουν τα σκάφη τους οι επαγγελματίες αλιείς πουλώντας τη πραμάτεια τους. 

Άρα λοιπόν, τίθεται το ερώτημα...αν πραγματικά θέλουμε τη κρουαζιέρα ή όχι ; Αν ναι, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, αν όχι, τότε καλό θα ήταν οι φορείς να το δηλώσουν.. 

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου