Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022

Δεκτές οι αγωγές 119 εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας - αντισυνταγματική η περικοπή δώρων εορτών και επιδομάτων


Με αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας, αντισυνταγματική η περικοπή δώρων εορτών και επιδομάτων σε βάρος των εργαζομένων 

Με 3 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας έγιναν δεκτές αγωγές 119 εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας ο οποίος καλείται να τους καταβάλλει δώρα εορτών και επιδόματα για προηγούμενα έτη, αφού έγινε δεκτό ότι οι διατάξεις του Ν. 4046/2012 (μνημόνιο) με τις οποίες καταργήθηκαν τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας αντίκεινται στις διατάξεις του Συντάγματος και σαν τέτοιες δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής.

Κατά των απoφάσεων αναμένεται να ασκηθεί έφεση. 

Ο Δικηγόρος των εργαζομένων κ. Βασίλειος Γιάπρος μεταξύ άλλων δήλωσε στο PrevezaBest για την υπόθεση:

«Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι η περικοπή των αποδοχών στερεί από τους εργαζόμενους το δικαιούμενο ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και ότι ακόμη και σε περιπτώσεις παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ο νομοθέτης μπορεί να θεσπίσει μέτρα περιστολής δαπανών που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, πλην όμως η δυνατότητα αυτή έχει όριο την καθιερούμενη από το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων εκάστου καθώς και την καθιερούμενη στο άρθρο 2 του Συντάγματος αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου