Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic


Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2022

Έρχεται το 40ο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας


Στις 4-10  Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το 40ο  Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας  4-10 Ιουλίου 2022.

Χώρος Διεξαγωγής:

Κηποθέατρο Δήμου Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος» Ευρύτερη περιοχή Αρχαίας Νικοπόλεως

Οικία Αθανασιάδη Μαρίνα Πρέβεζας

Πνευματικό Κέντρο Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρέβεζας Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ) Ναυτικό Μουσείο

Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Πλατεία Ανδρούτσου Πλατεία Δικαστηρίων

Πλατεία Λιμενικού Ταμείου


Ταυτότητα του 40ου Δ. Χ. Φ. Πρέβεζας:

Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι την τελευταία διετία περνάμε μια υγειονομική κρίση, πρωτόγνωρη για όλους μας. Μεγάλες μουσικές διοργανώσεις αναβλήθηκαν ή έψαξαν το βηματισμό τους με άλλες μορφές εκδηλώσεων, όπως πχ οι διαδικτυακές εκδηλώσεις, κλπ.

Η Χορωδία Πρέβεζας "Αρμονία" με ιδιαίτερη υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσάρμοσε αναλόγως τα 2 τελευταία φεστιβάλ, τόσο το 2020, όσο και το 2021, διατηρώντας αφενός μεν το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεών της, αφετέρου δε προσέχοντας και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα υγειονομικά πρωτόκολλα θέλοντας να προστατέψει την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, όσο και των συμμετεχουσών χορωδιών. Και έτσι φτάνουμε στο 2022 και το φεστιβάλ μας θα γιορτάσει τα 40 χρόνια διαρκούς προσφοράς στην πόλη μας, στη χώρα μας, στο παγκόσμιο χορωδιακό γίγνεσθαι.

Σύντομη περιγραφή της Δράσης:

Έτσι φέτος προγραμματίζουμε και θα διοργανώσουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις στα πλαίσια του ΔΧΦ Πρέβεζας:

Το αμιγώς 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλων των ειδών τα χορωδιακά σύνολα, χωρίς περιορισμούς ρεπερτορίου, ενώ στα πλαίσια του θα δίνονται συναυλίες σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της περιοχής. Αποτελεί μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συνδυάσουν την απόλαυση ενός όμορφου καλλιτεχνικού γεγονότος, ενώ παράλληλα να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε μια περιοχή που το Forbes, καθώς και άλλα διεθνή μέσα κατατάσσουν στους πρώτους δέκα ταξιδιωτικούς προορισμούς για αναψυχή. Ήδη πάνω από 20 χορωδιακά σύνολα από όλον τον κόσμο έχω εκδηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν και έχουν αποστείλει το σχετικό υλικό

Ο 26ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών, ο οποίος ματαιώθηκε τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Ένας από τους εγκυρότερους διαγωνισμούς στον κόσμο, ο οποίος φημίζεται για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του διεθνώς. Εγγυητές αυτού αποτελούν τα μέλη των διεθνών κριτικών επιτροπών που τις απαρτίζουν, παγκόσμιας εγνωσμένης αξίας και κύρους μουσικοί, οι οποίοι πέραν της εκτίμησης τους για το επίπεδο κάθε χορωδίας, συμβουλεύουν εποικοδομητικά τις χορωδίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανέλιξη τους στο χορωδιακό στερέωμα. Η επιτροπή φέτος θα είναι 8 μελής με προσωπικότητες / καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία,,κ.α.

Το 5ο Σεμινάριο για Διευθυντές Χορωδιών, όπου δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξειδικεύσουν ακόμη περισσότερο τη γνώση τους στη χορωδιακή πρακτική, αποκομίζοντας νέες γνώσεις και πρακτικές από καταξιωμένους μαέστρους παγκοσμίως. Παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσουν αυτές τις νέες γνώσεις, διευθύνοντας τη χορωδία του σεμιναρίου, η οποία είναι συνήθως μέσα στις καλύτερες χορωδίες παγκοσμίως.

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνουμε τον 1ο Διαγωνισμό χορωδιακής σύνθεσης και καλούμε όλους τους συνθέτες χορωδιακής μουσικής από όλον τον κόσμο να συμμετέχουν. Φετος, συμμετείχαν 26 συνθέτες από τις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αργεντινή, Κούβα, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, κα. (Βρισκόμαστε στη διαδικασία κρίσης των έργων από 5μελή Διεθνή Κριτική Επιτροπή). Στόχος μας αποτελεί η ανάδειξη νέων μουσικών έργων, όπου θα μπορεί η μέση χορωδία να τα ερμηνεύσει. Οι βραβευθέντες, πέραν από τη χαρά της παρουσίασης των έργων τους τόσο στο φεστιβάλ, όσο και από μια σειρά άλλων χορωδιών σε διάφορες εκδηλώσεις, θα έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν το έργο τους σε συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής μουσικών έργων, εξειδικευμένη στις χορωδιακές συνθέσεις. Επίσης, η κριτική επιτροπή αποτελείται από την παγκόσμια αφρόκρεμα συνθετών χορωδιακής μουσικής και μαεστρων χορωδίας, πράγμα ιδιαίτερα τιμητικό για την οργάνωσή μας.

Τέλος, θα οργανώσουμε για ακριβώς πριν το φεστιβάλ και το σεμινάριο και τον 1ο Διαγωνισμό για διευθυντές Χορωδιών, ένα διαγωνισμό ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε πραγματικές συνθήκες, να δουλέψουν με καταξιωμένες χορωδίες στο χώρο, και αν μη τι άλλο να τους δοθεί ένα βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση τους. Το. Φεστιβάλ σε επικοινωνία με διάφορες χορωδιακές οργανώσεις ανά το κόσμο, θα προσπαθήσει να κλείσει συναυλίες για τον νικητή του διαγωνισμού, κλπ.

Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό η μεγάλη προσπάθεια που θα καταβληθεί και φέτος. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το φεστιβάλ δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν διεκδικεί έσοδα από πουθενά και όλες του οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου