Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλήθος κόσμου στην τιμητική εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο


Παρουσία πλήθος κόσμου η τιμητική εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο από τον Δήμο Πρέβεζας . Οι παρευρισκόμενοι, ντόπιοι και επισκέπτες απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τα τοπικά χορευτικά.

“Ωδή στον Οδυσσέα Ανδρούτσο” ήταν ο τίτλος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης μνήμης και τιμής στον Πρεβεζάνο ήρωα της Επανάστασης του 1821 που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 17/6 ο Δήμος Πρέβεζας στην πλατεία που φέρει το άγαλμα και το όνομά του, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 





Ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, ενώ συμμετείχαν τα χορευτικά του Δήμου Πρέβεζας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Θωμά, του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, του Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύτικα.







Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσε η ορχήστρα με τον Κώστα Μήτση στο τραγούδι, τον Βασίλη Μπακαγιάννη στο κλαρίνο, τον Λευτέρη Γάλλο στο βιολί, τον Χρήστο Καλαμπούκα στο λαούτο και τον Γιώργο Ζούμπα στα κρουστά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Λούρου και Ζαλόγγου, Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, πλήθος κόσμου κ.α.



Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την δημοσιογράφο, κα Αθηνά Παππά. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου