Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2022

Θέματα που άπτονται της Π.Ε. Πρέβεζας έθεσε η ΛΑ.Σ.Υ. Ηπείρου


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχολιάζοντας τη συζήτηση για τις αλλαγές στη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, υπενθύμισε ότι Περιφέρειες και Δήμοι δρουν ως ιμάντες του κρατικού μηχανισμού.

Η «αυτοτέλεια» την οποία επικαλούνται τα αστικά κόμματα μόνο ως διαφημιστικό τρυκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθώς τόσο η χρηματοδότηση όσο και το νομοθετικό πλαίσιο ορίζονται από την κεντρική εξουσία.  

Για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από ένα χρόνο η Λαϊκή Συσπείρωση προσέφυγε στην Εισαγγελία για να αποκτήσει τα έγγραφα που όφειλε να δώσει ο Περιφερειάρχης για τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Μετά από ένα χρόνο, η Περιφέρεια αρνείται και πάλι να δώσει τις μελέτες ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αφορά στον προσδιορισμό του κόστους του Κλειστού της Ξιφασκίας.

Σε σχέση με τη συζήτηση και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσε ότι ακόμα και αν καταργηθεί, το χρηματιστήριο τιμών στην ενέργεια δεν θα καταργηθεί ούτε και τα έργα ΑΠΕ που αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος αδειοδοτούνται ανεξέλεγκτα και με τις θετικές γνωμοδοτήσεις της Περιφέρειας όπως έγινε με το ΜΗΥΕ στον Αμάραντο .

Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Περιβαλλοντος την ίδια  μέρα, η Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο στον Αμάραντο Κόνιτσας, αντίθετα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, παρεμβαίνοντας και στηρίζοντας την παράταξη του Δημάρχου η οποία είχε εισηγηθεί θετικά για το έργο.

Για τα αγροτικά ζητήματα και τις «επιμέρους μονομερείς διορθώσεις» τις οποίες ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην προ ημερήσιας συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι τίποτα απολύτως από τις επιμέρους αλλαγές δεν πρόκειται να μειώσει το κόστος παραγωγής το οποίο έχει εκτιναχθεί οδηγώντας  αρκετούς κτηνοτρόφους της περιοχής να μειώνουν τα κοπάδια που δεν μπορούν να συντηρήσουν.

Για το Κλειστό της ξιφασκίας η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για το μέχρι σήμερα κόστος τουλάχιστον 2,9εκ ευρώ του Κλειστού της ξιφασκίας , για το οποίο η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατόρθωσε την προηγούμενη εβδομάδα να συγκεντρώσει μόλις ένα τμήμα των εργων και να τα δώσει στη δημοσιότητα. Η περιφερειακή αρχή αντί να αιτιολογήσει το αδιανόητο μέχρι τώρα κόστος για την αποσυναρμολόγηση και τη μεταφορά του Κλειστού  αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αιτιολογεί πως θα αξιοποιηθούν τα υλικά για τα οποία πλήρωσε ήδη 2,9εκ

Στο τεχνικό πρόγραμμα η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε την τεράστια καθυστέρηση σε έργα όπως το διοικητήριο της Πρέβεζας , ο κόμβος στο Ζέφυρο ή ο κόμβος στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας. Επίσης έθεσε το θέμα του καθαρισμού των ποταμών από τα νεκρά πλατάνια, τα οποία δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ο καθαρισμός αυτός οφείλει να περιληφθεί στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας και να αυξηθούν οι αντίστοιχες δαπάνες.

Να σημειωθεί ότι στο τεχνικό πρόγραμμα αναφέρονται ως νέο έργο, μόλις 450.000€ για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την ΠΕ Πρέβεζας την ίδια στιγμή που στην επιτροπή περιβάλλοντος μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ψηφίστηκε την ίδια μέρα, δαπάνη 497.645,98 € για συμμετοχή σε τουριστικές και εμπορικές εκθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου