Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα "κάγκελα" για τις εκτάσεις σε Ζάλογγο και Κασσώπη - Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο Νίκος Γεωργάκος


Παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας αναμένεται να σηκώσουν ψηλά το ζήτημα της κτηματογράφησης που αποδίδει δημοτικές εκτάσεις στην Ι.Μ. Ζαλόγγου, στο Υπουργείο Παιδείας και σε ιδιώτη.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η κοινότητα της Καμαρίνας στην σελίδα της στο Facebook .

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η κοινότητα, το Ζάλογγο 1200 στρέμματα αποδόθηκαν στην Ι.Μ.Ζαλόγγου.

Η Κασσώπη 438 στρ επίσης αποδόθηκαν στην Ι.Μ. Ζαλόγγου.
.
Οι κατασκηνώσεις 25στρ στο Υπουργείο Παιδείας και τέλος, το αιτούμενο για ανταλλαγή αγρόκτημα που είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, αποδίδεται σε ιδιώτη.

Τα ερωτήματα που αναμένεται να καταθέσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Καμαρίνας είναι αν από πλευράς Δήμου είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να συμπεριληφθούν οι παραπάνω εκτάσεις στον Δήμο.

Κατά πληροφορίες, η δημοτική αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/6 θα δώσει απαντήσεις για το σημαντικό αυτό θέμα και μάλιστα για τον λόγο αυτό στην συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα την γνωστοποίηση από την προανάρτηση του Κτηματολογίου, εκτός από τον Δήμο ένσταση έχει υποβάλλει και το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης να αναφέρουμε πως κατεχόμενες εκτάσεις που χρόνια τώρα τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες, η προανάρτηση του Κτηματολογίου τις αποδίδει στον Δήμο και θεωρείται δεδομένο πως από πλευράς των ιδιωτών θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, δηλαδή των ενστάσεων.

Η Περίοδος ενστάσεων έχει ήδη ξεκινήσει, έπειτα την προανάρτηση και η χρονική περίοδος που δόθηκε είναι τέσσερις μήνες. Η Περίοδος αυτή αφορά το σύνολο των ενστάσεων, δηλαδή Δήμου και ιδιωτών.

Σε κάθε περίπτωση το προσεχές δημοτικό συμβούλιο αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, τόσο από την τοποθέτηση του Δημάρχου κου Γεωργάκου όσο βεβαίως από την αντιπολίτευση.

Κοινός στόχος θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης η οποία και δοθεί από την επιτροπή ενστάσεων του Κτηματολογίου, καθώς για την ώρα και για τις παραπάνω εκτάσεις ως ιδιοκτήτες φέρονται η Ι.Μ. Ζαλόγγου, το Υπουργείο Παιδείας και ο ιδιώτης.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου