Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 19, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θοδ. Κορωναίος "Τα ψηφοδέλτια του Σύριζα όταν καταρτιστούν θα πρέπει να έχουν ένα πολιτικό στίγμα ανανέωσης"


Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Σάββατο στις 10 το πρωί, μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πρέβεζας, Θοδωρής Κορωναίος. 
 
Ο κος Κορωναίος κλήθηκε να σχολιάσει αλλά και να δώσεις απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική, την περιφέρεια Ηπείρου, για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο ίδιος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Σύριζα κ.α.

Η κυβέρνηση θα κριθεί στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν, προσωπικά πιστεύω πως θα γίνουν σύντομα, αλλά και η χώρα δεν μπορεί να είναι σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ζούμε σε προεκλογική περίοδο, αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει σήμερα. Δεν μπορούμε να πάμε σε μεγάλη προεκλογική περίοδο. Θετική προοδευτική διέξοδο η οποία θα δώσει απάντηση στην κοινωνική δυσαρέσκεια και στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του Πρωθυπουργού, αυτό είναι το βασικό πολιτικό αφήγημα του Σύριζα. Το πρόγραμμα του Σύριζα είναι δομημένο για να στηρίζει τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, είπε ο κος Κορωναίος. 

"Η Πρέβεζα δεν έχει οδικούς άξονες και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν είναι συνδεδεμένη με την έδρα της περιφέρειας, μένει πίσω αναπτυξιακά αλλά το έχουν πληρώσει οι πολίτες με ένα βαρύ φόρο αίματος και αυτό είναι το χειρότερο απ'όλα 

Είναι αδιανόητο σε έναν ευρύτερο περιφερειακό σχεδιασμό να μην υπάρχει σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου του Ακτίου με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας .

Εμείς σαν παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών είμαστε υπέρ των μεγάλων έργων, όμως δεν μπορούμε να ανεχόμαστε μια κατάσταση που φέρνει τον Ν.Πρέβεζας τόσο πίσω". 

Είναι η ώρα των έργων..

Η αγάπη για τον τόπο είναι αυτό που κάνει κάποιον να τεθεί στη διάθεση του λαού για κάποιο πολιτικό αξίωμα. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πρέβεζα, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε όλο τον Νομό, γνωρίζω τα προβλήματα και τα τελευταία χρόνια είμαι παρών σε ότι εκλογική μάχη έχει δοθεί. 

Τα ψηφοδέλτια του Σύριζα όταν καταρτιστούν θα πρέπει να έχουν ένα πολιτικό στίγμα ανανέωσης, να είναι ενωτικά και να δίνουν το πλεονέκτημα στον Σύριζα της νίκης. Αν είχαμε εκλογές αύριο, θα έθετα τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος να επιλέξει μεταξύ άλλων αξιόλογων μελών. 

Για μένα η προσωπική φιλοδοξία, από τη στιγμή που υπάρχει ένα πολιτικό υπόβαθρο είναι απολύτως θεμιτή.  Όταν λέμε προσωπική φιλοδοξία εννοούμε ένα πολιτικό υπόβαθρο και ως μέρος ενός γενικότερου συνόλου στη κατεύθυνση που θέτει ο Αλέξης ο Τσίπρας για την νίκη του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αυτό είναι για μένα το διακύβευμα και όχι τόσο η προσωπική μου φιλοδοξία. 

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης νομίζω πως είναι κατεξοχήν ο χώρος των συνεργασιών, όταν όμως αυτές οι συνεργασίες δεν εδράζονται σε ιδιωτικά συμφωνητικά, αλλά σε ένα πολιτικό σχέδιο. Η Δημοτική αρχή πέραν από την καθημερινότητα, πρέπει να έχει και ένα όραμα για την πόλη. 

Θα πρέπει να αναζητηθούν αυτές οι συνεργασίες που θα δώσουν προοπτική νίκης γιατί αυτή τη στιγμή η Πρέβεζα πάει στον αυτόματο πιλότο, όπως και η Περιφέρεια..

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου