Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σκάνε ραβασάκια του παρελθόντος και κλείνουν μαγαζιά


Μπορεί στο ζήτημα της ψηφιακής διακυβέρνησης, η Ελλάδα να έχει κάνει άλματα, δια του Υπουργού Κυριάκου Πιερακκάκη, όμως το σύστημα χωλαίνει εκ των έσω..και χρειάζεται ένα γερό ξεκαθάρισμα..και αυτό διότι η Ελληνική γραφειοκρατία όχι μόνο ζει αλλά βασιλεύει κιόλας.

Το παραπάνω γνωμικό επιβεβαιώνεται απόλυτα μέσα από τις πράξεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων όπου ένα πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε κατάστημα της Πρέβεζας το 2019, αποφάσισε να το εκτελέσει μεσούσης της θερινής περιόδου του 2022 !

Η χώρα έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, όπως άλλωστε και οι επιχειρήσεις. 

Το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στο κατάστημα το καλοκαίρι του 2019 αφορούσε 5 αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί. Έτσι, σύμφωνα με την νομοθεσία επιβάλλεται το σφράγισμα για δύο ημέρες. Τότε, ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει την αναβολή της εκτέλεσης της ποινής πράγμα που είχε πετύχει για το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου του ίδιου έτους. 

Όμως, λίγο μετά ήρθε η πανδημία και το πρόστιμο έμεινε δίχως να εκτελεστεί. 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων έπειτα από τρία περίπου χρόνια αποφάσισε να εκτελέσει την απόφαση τη περίοδο αυτή...που το κατάστημα απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους και όπως όλα τα υπόλοιπα καταστήματα έτσι και αυτό προσπαθεί να επιβιώσει (ένεκα της πανδημίας). 

Κατά πληροφορίες και άλλα παρόμοια πρόστιμα παρελθόντων ετών τα οποία αφορούν καταστήματα της πόλης αναμένεται να κοινοποιηθούν το προσεχές διάστημα..

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου