Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Ως εδώ..." λένε κάτοικοι της περιοχής του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα από την παρουσία των Ρομά


Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής περιμετρικά του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ζητούν λύση εδώ και τώρα !

Ως εδώ και μη παρέκει δήλωσαν στο PrevezaBest, κάτοικοι της περιοχής του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα από την παρουσία οικογενειών Ρομά εντός του χώρου του Κάστρου.

Στην γύρω περιοχή διαμένουν περίπου 35 οικογένειες και όπως δήλωσαν στο PrevezaBest η κατάσταση αυτή με την παρουσία των ρομά εντός του χώρου κάστρου κρατά  περίπου δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι επισημαίνουν φασαρίες, κλοπές και γενικά μια κατάσταση που καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας δεν τους αφήνει να ησυχάσουν. 

Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν επικοινωνήσει τόσο με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια αλλά λύση μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί. 

Όπως είναι γνωστό ο χώρος του Κάστρου ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όμως προηγουμένως, για να φύγουν οι Ρομά από εκεί, ο Δήμος οφείλει να υποδείξει το σημείο που θα μετεγκατασταθούν και να προβεί στις σχετικές ενέργειες, κάτι ως φαίνεται δεν έχει πράξει. Σε αυτό ακριβώς το σημείο η Περιφέρεια ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον Δήμο χρεώνοντάς του  καθυστέρηση...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Περιφέρεια έχει επικοινωνήσει με την Αστυνομία για να βγάλει τους ρομά από τον χώρο του κάστρου, η οποία όμως αναμένει από τον Δήμο τις  ενέργειες. 

Έτσι λοιπόν, κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να διαιωνίζεται κρατώντας σε ομηρία τόσο τους Ρομά όσο βεβαίως και τους πολίτες που διαμένουν στην γύρω περιοχή..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου