Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022

Πέτσας : Μουσικό Σχολείο και Κάστρο Παντοκράτορα στο "Αντώνης Τρίτσης"


Με ευχάριστες ειδήσεις ήρθε στην πόλη στην Πρέβεζας ο αν.Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κος Πέτσας, από το Δημαρχείο της πόλης ανακοίνωσε την ένταξη δύο σημαντικών και μεγάλων έργων στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Πρόκειται για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου καθώς και την ανάπλαση του Κάστρου του Παντοκράτορα.

Ο κ.Πέτσας μιλώντας στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τους συνεργάτες του ανέφερε ότι η ένταξη θα γίνει άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του προγράμματος όπως είπε ενώ τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν υπερβαίνουν συνολικά τα 13 εκ. ευρώ. Ωστόσο ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ όπου και εκεί μπορούν να ενταχθούν διάφορες μελέτες και έργα.


Ο αν.Υπουργός Εσωτερικών ήρθε στην Πρέβεζα σήμερα ως επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ στο οποίο συμμετέχουν ακόμη ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, οι βουλευτές Ασημίνα Σκόνδρα, Αθανάσιος Λιούτας, Γιάννη Καλλιάνος καθώς ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας - ο οποίος από το πρωί επισκέφτηκε διάφορες περιοχές του Νομού και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς. Το κλιμάκιο της ΝΔ συνόδευσαν μέλη της ΔΕΕΠ Ν.Δ Πρέβεζας με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Σολδάτο, ο Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας καθώς και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Gianluca Ματσίρας.



Το πρόγραμμα τον επισκέψεων ξεκίνησε από τον Μητρόπολη όπου το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κο Χρυσόστομο.






Αμέσως μετά ακολούθησε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου τον Υπουργό τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και τα μέλη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης Κώστας Ακρίβης, Γρηγόρης Κουμπής, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Παγγές.



Ο κ. Γεωργάκος ενημέρωσε τον κ.Πέτσα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ενώ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε στο Δημαρχείο τον ευχαρίστησε για την στήριξη του Υπουργείου κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας (όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι) άκουσε με χαρά την ανακοίνωση του κ.Πέτσα για την επικείμενη ένταξη των δύο έργων, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια ανέγερσης του Μουσικού σχολείου έχει ξεκινήσει από το 1994, ενώ για το Κάστρο του Παντοκράτορα (όπως ανέφερε ένα από τα 10 ομορφότερα της χώρας) μεταξύ άλλων προβλέπεται αντιστήριξη περιμετρικά των τειχών.

Ακολούθησε συζήτηση και για άλλα θέματα, ενώ αμέσως μετά το κλιμάκιο της Ν.Δ αναχώρησε για το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και ακολούθως για το Επιμελητήριο. Στις 5 μ.μ στην Όαση είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη τύπου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση της ΔΕΕΠ Ν.Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου