Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2022

ΑΡΤΑ: Καταδικάστηκαν για την συμπλοκή με τους αστυνομικούς, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι


Μετά από δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ιωαννίνων, με την υπόθεση να αφορά στη συμπλοκή πολιτών με Αστυνομικούς που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020 στη Φιλοθέη της Άρτας.

Αφορμή για την συμπλοκή στάθηκε ο έλεγχος που επιχείρησαν να κάνουν οι αστυνομικοί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Επιβλήθηκαν ποινές από 21 μήνες έως 5 έτη και 4 μήνες στους 6 κατηγορουμένους, οι οποίοι αφού άσκησαν εφέσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το συμβάν είχε λάβει πανελλήνιες διαστάσεις, ακριβώς εξαιτίας του ότι οι κατηγορούμενοι φέρεται να επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα, είχαν τραυματιστεί σοβαρά. 

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι Δικηγόροι κ.κ. Κωνσταντίνος Τράμπας (ΔΣ Άρτας), Δημήτριος Μπούκας (ΔΣ Ιωαννίνων) και Δημήτριος Νικάκης (ΔΣ Αγρινίου), ενώ συνήγορος των Αστυνομικών ήταν ο κ. Δημήτριος Λαμπράκης (ΔΣ Άρτας)

Ο δικηγόρος των αστυνομικών Δημήτριος Λαμπράκης εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΑΔ ΑΡΤΑΣ ,  την αυτοπειθαρχία και την εγκράτεια των επιχειρούντων αστυνομικών που αποσόβησαν με τον επαγγελματισμό τους και την ψύχραιμη στάση τους τα χειροτέρα . 

Καταλήγοντας δε  έκανε λόγο για το ανθρώπινο και φιλικό  προς τους πολίτες  πρόσωπο της αστυνομίας οι οποίοι εν προκειμένω  απεδέχθησαν  ως άνθρωποι τη συγγνώμη των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου