Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2022

Το «Πρέβεζα-Ιόνια οδός» δεν ανήκει στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα..


Απόλυτη δικαίωση των ισχυρισμών μας!!

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Υπογράφηκε τελικά η απόφασημε την οποία η μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό πέρασε επίσημα πλέον στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το αν αυτό θα αποβεί προς όφελος του έργου, όπως ισχυρίζονται στην Περιφέρεια, μένει να αποδειχθεί.

Προσωπικά, όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις.

 

Όμως μακάρι να διαψευστώ και σε κάθε περίπτωση εύχομαι σύντομα να ολοκληρωθούν οι μελέτες και κυρίως να καταφέρει η Περιφέρεια να βρει τρόπο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου.

 

Όμως με αφορμή τη σχετική απόφαση αποκαλύφθηκε ότι το επιχείρημα, που επί σειρά ετών χρησιμοποιούσε ο κ. Καχριμάνης και οι συνεργάτες του για να δικαιολογήσουν την αδράνεια τους, αποδείχθηκε παντελώς αβάσιμο, και θα τολμούσα να πω ότι ήταν ένα μεγάλο ψέμα.


Θα θυμούνται οι Ηπειρώτες ότι ο Αλέκος Καχριμάνης και ο Στράτος Ιωάννου σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, για να δικαιολογήσουν την σταδιακή υποβάθμιση του οδικού άξονα και την αδυναμία χρηματοδότησής του, επαναλάμβαναν διαρκώς ότι η συγκεκριμένη οδική αρτηρία ανήκει στα «Διευρωπαϊκά Δίκτυα», για τα οποία ισχύουν αυστηροί όροι και συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν πληρούνταν…

 

Κάποιοι άλλοι όμως αντικρούαμε αυτές τις απόψεις και ισχυριζόμασταν ότι ο δρόμος αυτός δεν ανήκει στα «Διευρωπαικά δίκτυα» και η καθυστέρηση κατασκευής του οφείλονταν αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικές επιλογές των Κυβερνήσεων και στην αδράνεια ή και την αδιαφορία της Περιφέρειας Ηπείρου.


Αυτή η διαφορετική γνώμη αντιμετωπιζόταν εχθρικά, ενίοτε μάλιστα και ειρωνικά από τον Περιφερειάρχη, ο οποίος έφτασε σε σημείο σε σχετική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο να χρησιμοποιήσει και πεζοδρομιακές εκφράσεις, προκειμένου να διακαιολογήσει …τα αδικαιολόγητα.

*( Οι συγκεκριμένες εκφράσεις είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Π.Σ.)..

 

Επειδή όμως στην πολιτική «έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας»,

η πρόσφατη απόφαση που υπογράφηκε, επιβεβαιώνει τους διαχρονικούς ισχυρισμούς μας και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εκπροσώπους της Περιφέρειας.

Αναφέρει λοιπόν μεταξύ των άλλων ότι:


«Το έργο του υπόψη οδικού άξονα, τμήμα του οποίου αφορά στην Εθνική Οδό Άρτας- Πρέβεζας, που έχει οριστεί ως εθνικού επιπέδου, δεν ανήκει στο διευρωπαϊκό δίκτυο και είναι δυνατή η εκχώρηση της αρμοδιότητας Προϊσταμένης Αρχής και Διευθύνουσας Υπηρεσίας της υπόψη σύμβασης στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου»…

 

Από το σχετικό απόσπασμα γίνεται φανερό ποιοι είναι αυτοί που τόσα χρόνια μας κορόιδευαν- για να μη πω καμιά πιο βαριά λέξη- και λειτουργούσαν σε βάρος των συμφερόντων της Πρέβεζας και ολόκληρης της παράκτιας ζώνης .

 

Τα ερωτήματα πλέον που τίθενται είναι:


Μήπως μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη αισθάνεται η ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου την ανάγκη να δώσει κάποιες απαντήσεις;;


Μήπως  έστω και τώρα υπάρχει διάθεση αυτοκριτικής και κάποια έκφραση συγνώμης για τα 12 χρόνια αδράνειας και πολιτικής υποκρισίας;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου