Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μία ακόμη "ανάθεση στα λόγια" επιβαρύνει τον Δήμο με 60.000 ευρώ για την περίοδο 2012-15


Το PrevezaBest μέσα από πληθώρα δημοσιεύσεων το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί στο ζήτημα των προφορικών αναθέσεων όπου διάφοροι επαγγελματίες επικαλούμενοι εντολές αντιδημάρχων, δίχως να υπάρχουν παραστατικά, τιμολόγια κτλ, αξιώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο Πρέβεζας.

Μια ακόμη τέτοια περίπτωση απασχόλησε την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας για την περίοδο 2012-2015 επί δημαρχίας κου Μπαίλη όπου εργολάβος οικοδομών για εργασίες που εκτέλεσε διαφόρων τεχνικών έργων για λογαριασμό του Δήμου Πρέβεζας μεταξύ 2012-2015 ζητά αμοιβές συνολικού ύψους 60.695,98€ πλέον ΦΠΑ 24%

Το ζήτημα της ανάθεσης, της εκτέλεσης και του κόστους των επίδικων έργων απασχόλησε τότε την Ο.Ε. που απευθύνθηκε και ζήτησε πληροφορίες από τους τότε Αντιδημάρχους σχετικά με τους ισχυρισμούς του ενάγοντα. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις, δεν υπάρχουν αναθέσεις δεν υπάρχει έγκριση, επίβλεψη, παράδοση, δεν υπάρχουν φάκελοι ούτε εγκρίθηκαν ποτέ. Η Οικ. Υπηρεσία δήλωσε ότι δεν ήταν ενταγμένα στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς. 

Οι τότε αντιδήμαρχοι με έγγραφη πιστοποίησή τους αποδέχτηκαν την εκτέλεση των εργασιών του εργολάβου .

Πρόκειται πάντως για μια διαδικασία η οποία αρκετά φορές γίνεται αναπόφευκτα, πλην όμως στο πλαίσιο της διαφάνειας θα πρέπει να περιοριστεί στο κατ'ελάχιστο, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να κάνουμε λόγο για φουσκωμένους λογαριασμούς !

Χρήστος Ανεμοζάλης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου