Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2022

Σύβοτα: «Ήταν υπόθεση δευτερολέπτων»» λέει ο σύντροφος της 62χρονης που σκοτώθηκε με το αλεξίπτωτο


Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει ο σύντροφος της 62χρονης δασκάλας που έχασε τη ζωή της στα Σύβοτα όταν ένα ξαφνικό μπουρίνι είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί ο ιμάντας στο θαλάσσιο αλεξίπτωτο.Η τραγωδία γράφτηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (06.08.2022) μετά από ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στην περιοχή που έκανε parasailing η άτυχη γυναίκα. 

«Είδα να έρχεται το σύννεφο, η αντάρα ερχότανε και του λέω του υπευθύνου “κοίταξε γύρνα δες έρχεται! Έρχεται του λέω να γυρίσουμε πίσω» αναφέρει ο σύντροφος της 62χρονης που σκοτώθηκε στα Σύβοτα, κάνοντας θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Σημειώνει ότι ο χειριστής του σκάφους επιχείρησε να τον καθησυχάσει λέγοντας του ότι «δεν είναι τίποτα», όμως – όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο STAR – «σε εάν λεπτό μέσα αναποδογύρισαν τα πάντα στη ζωή όλων μας και πρώτα από όλα έχασε η Τζένη τη ζωή της πολύ τραγικά γιατί προσπάθησε να την κατεβάσει ο άνθρωπος».

Και συνεχίζει: «Την κατέβασε μέχρι περίπου δυο μετρά κοντά στη θάλασσα για να την τραβήξει αλλά έσπασε το σκοινί δεν ξέρω έσπασε, λύθηκε, δε μπόρεσα να καταλάβω και την πηρέ με ιλιγγιώδη ταχύτητα την πήρε την πήγε προς Ιταλία μεριά. Αυτό ήταν. Δε μπορώ να σας πω άλλα γιατί δε μπορώ να θυμάμαι αυτή την εικόνα». 

«Ήταν υπόθεση δευτερολέπτων»

Ο σύντροφος της θυμάται τις τελευταίες στιγμές της 62χρονης. Το μπουρίνι φαίνεται πως κόβοντας τον ιμάντα αχρήστευσε και το αλεξίπτωτο. Έτσι οι ριπές χτύπησαν την ατυχή  γυναικά στα μανιασμένα κύματα τα οποία από τέτοιο ύψος ήταν σαν βράχια.

«Ήταν υπόθεση δεκατεσσάρων-δεκαπέντε δευτερολέπτων για να τελειώσει. Παιδεύτηκε πάρα πολύ  από τα χτυπήματα πάνω στα κύματα με την ταχύτητα που έφευγε» είπε ο σύντροφός της.

Η οικογένεια της 62χρονης ζητά απαντήσεις

Οι δυο γιοι της 62χρονης δασκάλας από την Κομοτηνή -γιατροί στο επάγγελμα- περιμένουν να πάρουν στα χεριά τους το πόρισμα του ιατροδικαστή. Είχαν πάει στα Σύβοτα για να ενημερωθούν και επέστρεψαν την Δευτέρα (08.08.2022) στην Κομοτηνή οπού διαμένουν και από οπού καταγόταν η ατυχή γυναικά. 

Ο γιος της 62χρονης είπε πως «ήταν ξεκάθαρα θέμα πολύ κακών συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε αυτό που έγινε. Οι αξιώσεις δεν έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε συμφέρον έχουν να κάνουν με την αποτροπή παρομοίων περιστατικών στο μέλλον. Υπήρχε πρόβλεψη για μπουρίνι. Από εκεί και πέρα θα ερευνηθούν τα υπόλοιπα προσεχώς από τις λιμενικές αρχές». 

Δικηγόρος χειριστή: «Θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια»

Ο δικηγόρος του χειριστή, Χρήστος Καρβούνης είπε πως «ήταν νόμιμη η κίνηση του σκάφους. Μιλάμε για πρόβλεψη που αφορούσε καιρικά φαινόμενα 3 έως 5 μποφόρ, τα οποία δεν είναι απαγορευτικά για τη διενέργεια οποιουδήποτε θαλάσσιου σπορ».

Πρόσθεσε ότι «και ο χειριστής και ο πατέρας του και εγώ από την πλευρά μου έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή με την οικογένεια της θανούσης για να εκφράσουμε πραγματικά και με ειλικρίνεια τη θλίψη μας». Ο χειριστής είναι συντετριμμένος και όπως λέει ο δικηγόρος του κλαίει διαρκώς.

Η κηδεία της 62χρονης δασκάλας προγραμματίζεται να γίνει την Πέμπτη στην Κομοτηνή. 

newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου