Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΥΑ και οι αδυναμίες παρέμβασης


Το νερό νεράκι λένε το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της τκ Ωρωπού του Δήμου Πρέβεζας. 

Μια βλάβη στο απαρχαιωμένο δίκτυο έχει σαν αποτέλεσμα να στερούνται το νερό αρκετές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή η περιοχή υδροδοτείται όχι όμως στα φυσιολογικά επίπεδα. Για τις επόμενες μέρες, λόγω ότι αναμένεται η αντικατάσταση ενός ανταλλακτικού το νερό θα κόβεται από τις 12 το βράδυ έως τις 6 περίπου τα ξημερώματα. 

Πρόκειται για ένα εντελώς απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον δεκαετία δεν φαίνεται να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι φωτογραφίες όπου οι σωλήνες είναι εντελώς βουλωμένοι. Βέβαια σε όλο αυτό το δικό της μερίδιο ευθύνης έχει και η δημοτική αρχή Γεωργάκου αλλά και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ συμπεριλαμβανομένου και του νέου Γενικού Διευθυντή !, όμως στη περίπτωση του Ωρωπού γίνεται λόγος για μια πολύ σοβαρή βλάβη στο δίκτυο. 


Ωστόσο ήταν άτυχοι καθώς η σοβαρή αυτή βλάβη  έγινε μέσα στον Αύγουστο όπου οι εταιρείες είναι κλειστές. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε το γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι τόσο στη πόλη όσο και στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου ήταν από τις χρονιές που δεν υπήρξαν τεράστια προβλήματα υδροδότησης όπως τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση. 

Σε κάθε περίπτωση τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και μελέτης τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ ούτως ώστε αυτά τα φαινόμενα είτε να εξαλειφθούν είτε να περιοριστούν στο ελάχιστο. Και εδώ χρειάζονται τομές σε όλα τα επίπεδα με πρώτο την ουσιαστική παρέμβαση αντικατάστασης του απαρχαιωμένου δικτύου, έπειτα αν υπάρχουν παράνομες παροχές κτλ...

Προς σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται και η ΔΕΥΑΠ έτσι ώστε το χειμώνα να γίνει ο σχεδιασμός προκειμένου του χρόνου το καλοκαίρι να μην παρουσιαστούν ξανά παρόμοια φαινόμενα. Άλλωστε, με την επέκταση της ΔΕΥΑ στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου κλήθηκε να αντιμετωπίσει καταστάσεις που τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετώπισαν .

Όσο συντηρείται με μπαλώματα το απαρχαιωμένο αυτό δίκτυο, η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΠ θα βρίσκει μπροστά της αυτά τα φαινόμενα, διότι το 2022 δεν πρέπει κανένα σπίτι να μένει χωρίς νερό ούτε για μια στιγμή !

Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα και για αυτό άλλωστε η δημοτική αρχή έχει υποβάλλει σε έργα για χρηματοδότηση άνω των 9 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Χρήστος Ανεμοζάλης 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου