Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 09, 2022

Το Λιμενικό για την πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στους Παξούς


Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Παξών, Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''SHAULA'' σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Παξών - ν. Αντίπαξων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ι/Δ σκάφος ''ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ'' Ν.Κ. 1719 με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παξών, σκάφος του Δήμου ν. Παξών με επιβαίνοντες στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Παξών, κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παξών και εκπροσώπου της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το Πυροσβεστικό Πλοιάριο ''ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ''.

Στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος επέβαιναν επτά (07) αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν με τη βοηθητική λέμβο του, στο παραπλέον Κ/Τ σκάφος ''RODEO'' σημαίας Γαλλίας, καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν ασφαλώς στον λιμένα ''ΓΑΙΟΥ'' ν. Παξών.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και στη συνέχεια το ''SHAULA'' βυθίστηκε, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή ή λάδια. Διαπιστώθηκε ρύπανση από υπολείμματα καύσης του Ι/Φ σκάφους σε έκταση πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50τ.μ.), τα οποία αρχικά τέθηκαν υπό έλεγχο με την τοποθέτηση υλικών απορρύπανσης (λουκάνικα) από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια περισυνελέγησαν.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου