Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επαγρύπνηση για το ζήτημα της λογιστικής !


Μπορεί η λογιστική για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να βρίσκεται στην Πρέβεζα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι φορείς κτλ θα πρέπει να δείξουν εφησυχασμό, τουναντίον μάλιστα απαιτείται επαγρύπνηση !

Έπειτα από τις θετικές γνωμοδοτήσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘAΑΕ) για μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, το βάρος πλέον πέφτει στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Για αυτό τον λόγο λοιπόν χρειάζεται η ανάκληση της απόφασης μεταφοράς του Τμήματος κάτι που έχει επισημάνει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΕΒΕΖΑ με πρόσφατη επιστολή του, δείτε ΕΔΩ

Μία τέτοια επιστολή προς το τμήμα Λογιστικής απέστειλε και ο καθηγητής του τμήματος κος Μιχάλης Διακομιχάλης ο οποίος παρουσιάζοντας στοιχεία και γεγονότα ζητά την ανάκληση της απόφασης μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. 

Όπως αναφέρει ο κος Διακομιχάλης, οι βαρύγδουπες δηλώσεις που προέβλεπαν ότι το Τμήμα είναι καταδικασμένο εάν παραμείνει στην Πρέβεζα διαψεύστηκαν παταγωδώς από τα δεδομένα που έχουν προκύψει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και είναι τα εξής":

1. Το Τμήμα της Πρέβεζας είχε ζητήσει 150 θέσεις και το Υπουργείο Παιδείας έδωσε 200.

2. Η επιλογή 108 εισακτέων να σπουδάσουν στο Τμήμα μας, αφορά στην κάλυψη του 72% των θέσεων που ζητήθηκαν από το Τμήμα!!!!

3. Επιπλέον η βάση στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, στην Πρέβεζα, αυξήθηκε κατά 817 μόρια ( 10,8%) από 7.558 μόρια το 2021 η βάση του 2022 διαμορφώθηκε στα 8.375.

   Προκειμένου να αποφευχθούν γεγονότα ανάλογα του πανικού και της αναστάτωσης του 2021, προτείνω να τεθεί στη Συνέλευση του Τμήματος το θέμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις παρακάτω προτάσεις:

1. «Ακύρωση της απόφαση της 22/9/2021 της Συνέλευσης του Τμήματος για τη μεταφορά του στα Γιάννενα»

2. «Πρόταση στη Σύγκλητο για ακύρωση της απόφασης για τη μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα»

3.  «Πρόταση για την μεταφορά, στις εγκαταστάσεις της Πρέβεζας, του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

4.«Πρόταση για την επαναλειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πρέβεζα (πρώην Ηγουμενίτσας).

5. «Η λανθασμένη απόφαση και αποτυχημένη προσπάθεια για τη μεταφορά του Τμήματος, έπληξαν την εικόνα της Πρέβεζας που φιλοξενεί το Τμήμα 24 χρόνια, και επιβάλλεται να αποκατασταθεί από το Τμήμα και το πανεπιστήμιο, αλλά ιδιαίτερα από τους 13 καθηγητές υπέρμαχους της μεταφοράς του Τμήματος».

6.  «Η Ακαδημαϊκή κοινότητα της Πρέβεζας να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να αμβλυνθούν οι ανισότητες μεταξύ των Πανεπιστημιουπόλεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απαιτώντας τη μίσθωση δωματίων για του οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές και στην Πρέβεζα όπως γίνεται και στα Γιάννενα. Επιπλέον να ενεργοποιηθούν οι Επιτροπές που υπήρχαν πριν από 6 χρόνια όταν ήμουν Πρόεδρος, και να συνεργαστούν στενά με τους τοπικούς φορείς για την επίλυση του θέματος του Εστιατορίου, του Κυλικείου, καθώς και της παραλαβής του κτιρίου και της αποκατάστασης της στέγης. Υπενθυμίζω ότι η δημοσιότητα όλων αυτών των προβλημάτων εκ μέρους μου, εκλήφθηκε ως προσβολή και συκοφαντία και επέφερε τη μήνυση των 11 μελών ΣΕΠ εναντίον μου, όταν σύσσωμη η Συνέλευση, ο Πρύτανης και οι αρχές της πόλης αναγνώρισαν την ύπαρξη των προβλημάτων και την ανάγκη επίλυσης τους, τα οποία αποτέλεσαν και τη βάση της απόφασης των 13 μελών ΔΕΠ για τη μεταφορά του Τμήματος!!

   Είναι υποχρέωση του Τμήματος να αναγνωρίσει την λανθασμένη (αποδείχθηκε περίτρανα), απόφαση   μεταφοράς  του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα, και να την διορθώσει με αντίστοιχη απόφαση, για την ενίσχυση της Πανεπιστημιούπολης της Πρέβεζας με κάποιο ή κάποια από τα Τμήματα που προτάθηκαν. Η αποκατάσταση σταθερού κλίματος και ασφαλούς περιβάλλοντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή εκπαιδευτικού έργου υψηλής ποιότητας και την παραγωγή ερευνητικού έργου από το Τμήμα, σημειώνει στην επιστολή του ο κος Διακομιχάλης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου