Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022

Σαββίδης, Grimaldi και Attica, οι υποψήφιοι για το λιμάνι Ηγουμενίτσας


Τρεις είναι οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΗΓ.

Η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς να δοθεί παράταση ή αναβολή όπως συνέβη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όλα μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για αλλαγή σελίδας στην πύλη της χώρας προς την Ευρώπη!

Από τα εφτά υποψήφια επενδυτικά σχήματα που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, προσφορές υπέβαλαν οι τρεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βάσως Γκόρου για την ΕΡΤ, προσφορές υπέβαλλαν ο όμιλος Grimaldi, o Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Attica Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των προσφερόντων και ακολούθως – σε χρόνο που θα προσδιοριστεί – οι προσφορές.

Ο «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.» (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων τεσσάρων λιμένων, και συγκεκριμένα του λιμένα Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων, που βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυνάμει σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει την 3η Φεβρουαρίου 2062.

Οι κύριες δραστηριότητες του οργανισμού σήμερα αφορούν την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών ελλιμενισμού σε πορθμειακά πλοία (ferry boat) και πλοία Ro-Ro (φορτηγά και άλλα οχήματα), τόσο εγχώριων όσο και διεθνών ακτοπλοϊκών γραμμών. Επιπλέον, παρέχει βοηθητικές υπηρεσίες σε πλοία (υδροδότηση, ηλεκτροδότηση, επικοινωνίες κ.λπ.) και αξιοποιεί χερσαίες και κτιριακές υποδομές του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει από το 2012 μετοχές που αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου (9.780.000€) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ.

Σημειώνουμε πως μέχρι στιγμής παραμένει η εκκρεμότητα με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην πόλη και είναι άγνωστο πως θα προχωρήσει και θα εξαιρεθεί από το πακέτο πώλησης μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου