Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρά το θέμα του Υδατοδρομίου


Έγκριση παραχώρησης χώρου ως Υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα Πρέβεζας .

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Φορέα, Νίκος Γεωργάκος εισηγούμενος το πέμπτο (5 ο) θέμα της προ ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τα εξής: « Με την παρούσα απόφαση καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να: 2. Να προβεί στην παραχώρηση χρήσης χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα.

Αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή της αίτησης και του συνημμένου σε αυτή τεχνικού φακέλου, για την εξέταση της πληρότητας του τεχνικού φακέλου, για την παρακολούθηση της διαδικασίας εξέτασης του τεχνικού φακέλου, για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των επιθεωρήσεων που διενεργεί η Επιτροπή Υδατοδρομίων, καθώς και για την εισήγηση χορήγησης άδειας ίδρυσης ή άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ή άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου είναι το Τμήμα Εναερίων Μεταφορών (Τ.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 2. Η άδεια ίδρυσης χορηγείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν.4663/2020 ένα από τα δικαιολογητικά του Τεχνικού Φακέλου είναι η απόφαση του Φορέα Διαχείρισης για την παραχώρηση χρήσης χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα.

Τοποθέτηση κ. Ευκλείδη Φονταρά: Κατ’ αρχάς να δηλώσω ότι δεν είμαι αντίθετος στην δημιουργία Υδατοδρομίου στην πόλη μας, παρ’ ότι διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Και αυτό διότι τα όποια δρομολόγια, θα εξυπηρετούνται από μικρής χωρητικότητας υδροπλάνα, και τα οποία θα χρειάζονται πολυέξοδη συντήρηση λόγω του αλμυρού περιβάλλοντος όπου θα επιχειρούν. Και τα δύο παραπάνω σημαίνουν ακριβά εισιτήρια, και επίσης ανταγωνισμό με εταιρείες που ήδη εκτελούν δρομολόγια σε στεριανά αεροδρόμια μεταξύ όλων ιονίων νησιών και του Ακτίου, πλην Λευκάδας. Όλα τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όποιες εγκαταστάσεις και αν δημιουργηθούν δεν θα πρέπει να έχουν αποκλειστική χρήση την εξυπηρέτηση υδροπλάνων, με μεγάλη πιθανότητα να μείνουν ερειπιώνας, το οποίο επίσης με οδηγεί σε συμφωνία με την πρόταση των εργαζομένων στον εμπορικό λιμένα για κοινή χρήση εγκαταστάσεων υδατοδρομίου και κρουαζιέρας. Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι οι χρήσεις που προβλέπονταν στον συγκεκριμένο χώρο του λιμανιού με το ισχύον master plan του 2012, κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής και διασκέδασης που έχει ανάγκη η πόλη και που καταργούνται με την συγκεκριμένη χωροθέτησης του σταθμού του υδατοδρομίου. Εξάλλου επίκειται η τελική έγκριση του νέου master plan του λιμανιού από την κοινωνία του δήμου μας, η οποία ελπίζω να βάλει σε τάξη τα πράγματα. Για όλα τα παραπάνω καταψηφίζω το θέμα.

Το ΔΛΤ ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης του χώρου που βρίσκεται στην Ζώνη Λιμένα για τη δημιουργία Υδατοδρομίου όπως αυτή ορίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου