Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Συνέντευξη του Δημάρχου - Όλα όσα είπε - ηχητικό


Στο Ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Τρίτη στις 10 το πρωί μίλησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κος Νίκος Γεωργάκος. 

Μάλιστα, η πρώτη εκπομπή της σεζόν συνοδεύτηκε από μία ακόμη δημοσιογραφική επιτυχία αφού ο Δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης "Δήμος της Καρδιάς μας" Νίκος Γεωργάκος ανακοίνωσε ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Δημοτική Ανατροπή" Φώτης Ζέρβας θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, δείτε ΕΔΩ

Άμεση ήταν και η αντίδραση - απάντηση του Φώτη Ζέρβα, δείτε ΕΔΩ ο οποίος όμως με τη δήλωση του ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τα όσα είπε ο κος Γεωργάκος. 

Πέραν των παραπάνω, κατά τη διάρκεια της εκπομπής τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν τον Δήμο Πρέβεζας.

Ειδικότερα,

Για την τουριστική σεζόν

Ο Δήμος Πρέβεζας τα πήγε πάρα πολύ καλά και αυτό αποτυπώνεται σε αριθμούς είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος ( δείτε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ

Το ζήτημα της κρουαζιέρας είναι πολύ δύσκολο κομμάτι και θέλει πολλούς συμμάχους και εκεί μπαίνει το θέμα των τουριστών πρακτόρων, όσον αφορά το master plan ο κος Γεωργάκος είπε πως όλα μπορούν να τακτοποιηθούν. Έχουμε τη διαχείριση του εμπορικού λιμανιού και καλώς την έχουμε, είναι χαρακτηρισμένο Κ12, το θέμα όμως της κρουαζιέρας είναι κάτι που πρέπει να το θέλουν πολλοί. Η κρουαζιέρα θέλει προσπάθεια, το έχουμε ξεκινήσει, γνωρίζουμε ότι θέλει 2-3 χρόνια για να το "στήσεις" Η Πρέβεζα έχει γίνει προορισμός, όμως θέλουμε συμμάχους και οι τουριστικοί πράκτορες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. 

Για τα σχολεία και τις εργασίες

Τα σχολεία είναι πάνω - πάνω στην ατζέντα όσον αφορά τα κτιριακά αλλά και τη διαχείριση. Για αυτό και μέσα στην τριετία αυτή, μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, δώσαμε για έργα στις σχολικές μονάδες πάνω από 1,3 εκ ευρώ. Από τον Δήμο κάθε χρόνο 400.000 ευρώ "πηγαίνουν" στις σχολικές μονάδες. Η καθαριότητα, με τις καθαρίστριες κτλ ο Δήμος Πρέβεζας με οχτάωρα πλέον και όχι τετράωρα όπως άλλοι δήμοι. Ενεργειακό - καύσιμα κτλ έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας και για αυτό εξασφαλίζουμε από τώρα πως δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου. 

Για τη δημοπράτηση του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δείτε ΕΔΩ

Όποιος λέει ότι οι 438.000 ευρώ για το νέο καταφύγιο αφορά μόνο 30 θέσεις σκύλων είτε δεν έχει διαβάσει τη μελέτη είτε θέλει να αποτυπώνει το μεγάλο αυτό ποσό με λίγα ζώα. Μέσα στα 20 αυτά στρέμματα θα γίνει ο χώρος που είτε επικίνδυνα σκυλιά που θέλουν μια ιατρική παρακολούθηση, είτε είναι άρρωστα και εκεί αναφέρεται ο αριθμός των 30 και μπερδεύει αρκετούς. Ο υπόλοιπος χώρος, στα 19 στρέμματα, γίνονται ξεχωριστές περιφράξεις για να διαχειριζόμαστε τα σκυλιά. Ο αριθμός των σκυλιών (αδέσποτων) κρίνεται από τον κτηνίατρο, από τις υπηρεσίες κτλ. 

Για τις μελέτες κάστρου Παντοκράτορα και Μουσικού σχολείου

Μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει γίνει από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" κάποια διαχείριση για τις χρηματοδοτήσεις αυτές που έρχονται, ωστόσο η υπόσχεση (του Υπουργού κου Πέτσα) είναι υπόσχεση και δεν νομίζω αυτό να είναι τυχαίο. Ελπίζω οι μελέτες αυτές των 2 εκ ευρώ να προχωρήσουν μέσα στο χρόνο.

ΔΕΥΑΠ/ Ζέρβας

Εξαιρετικός. Εξαιρετικός στην συνεργασία, εξαιρετικός στην διαχείριση. Μαζί με τους λιγοστούς υπαλλήλους γίνεται μια προσπάθεια να πάρουμε και άλλους για να φτάσουμε την ΔΕΥΑΠ εκεί που πρέπει. Δεν φοβηθήκαμε να κάνουμε τη διεύρυνση μέσα σε δύσκολες καταστάσεις είτε με το ενεργειακό, είτε με το προσωπικό, γιατί η διεύρυνση έπρεπε να γίνει. Έργα εκατομμυρίων έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Με το νερό μέσα στο καλοκαίρι τα πήγαμε πολύ καλά με εξαίρεση τον Αύγουστο στην περιοχή του Ωρωπού. 

Για την ταινία ΘΥΣΙΑ

Με τον Μπάμπη τον Τσόκα γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και οτιδήποτε θέλει, είτε την προβολή της, είτε κάποια βοήθεια η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοιχτή, το κάλεσμα είναι ανοιχτό. Ο Μπάμπης ο Τσόκας είναι Πρεβεζάνος, έχει κάνει τρομερά έργα μέσα στη πόλη, οπότε θεωρώ πως οποιαδήποτε βοήθεια και αν ζητηθεί θα το κάνουμε. 

Το αφήγημα εν όψει εκλογών

Οι δημότες μπορούν να ανατρέξουν στις προεκλογικές δεσμεύσεις και να δουν πως μία - μια υλοποιείται. Βεβαίως δεν τα κάναμε όλα, αλλά θεωρώ πως στο διάστημα που μας μένει θα ολοκληρωθούν και κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχαν γίνει. 

Έργο κρηπιδωμάτων, τα LED που γίνεται η αντικατάσταση όλου του φωτισμού. Οι αναπλάσεις, το κολυμβητήριο που θα προσπαθήσουμε να ανοίξει όλο το χρόνο. Το πιο απλό ο κινηματογράφος, όλα τα μικρά και μεγάλα έργα, αυτές οι προεκλογικές δεσμεύσεις και η σιγουριά ότι θα μας ακολουθήσουν και νέοι άνθρωποι με ωραίες ιδέες και πιστεύω θα είμαστε νικητές. 

Για το ψηφοδέλτιο

Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρξει ανανέωση. Με τη δουλειά μας έχουμε πείσει ανθρώπους να μας ακολουθήσουν. Ο κος Ζέρβας θεωρώ ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο μας όπως και άλλους πάρα πολλούς που θέλουν να είναι κοντά μας. 

Πολλοί θα είναι στον "Δήμο της Καρδιάς μας" και θα το δείτε τις επόμενες μέρες που ήδη με τις συναντήσεις που έχω κάνει θα "βγουν" και άλλα ονόματα. Συνεχίζουμε δυναμικά όλη την περίοδο για να είμαστε και πάλι νικητές ολοκλήρωσε λέγοντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος. 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου