Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενεργειακό και ακρίβεια πονοκέφαλος για τους πολίτες και η "ονοματολογία" των εκλογών !


Δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αυτό για δύο κυρίως λόγους.

Το ένα αφορά το καυτό ζήτημα του ενεργειακού και το δεύτερο της ακρίβειας με τις συνεχώς ανατιμήσεις των αγαθών. 

Μπροστά σε αυτά τα καυτά θέματα οι πολίτες προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον οικογενειακό προυπολογισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση, ορθώς, περιμένουν παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση έτσι ώστε να σταματήσει το ράλι ανόδου των τιμών σε ενέργεια και προϊόντα.

Στον αντίποδα, βρισκόμαστε ακριβώς 12 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και η οποιαδήποτε ονοματολογία κρίνεται τουλάχιστον ως παρακινδυνευμένη τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και περιφερειών καθώς οι συσχετισμοί αλλάζουν συνεχώς και για να το πούμε απλά η τράπουλα ανακατεύεται..
 
Κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους βολιδοσκοπούν την κατάσταση, κάποιοι άλλοι παρότι δυσκολεύονται να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια δηλώνουν υποψήφιοι και κάποιοι άλλοι προσανατολίζονται και προσβλέπουν σε συνεργασίες. 

Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος των Χριστουγέννων κρίνεται ως μια καλή περίοδο ανακοινώσεων και εκεί αναμένεται - ως ένα βαθμό - να έχει ξεδιαλύνει το τοπίο. 

Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εξαιρετικά πρώιμη κατάσταση για να μην πούμε σε επίπεδο φημολογιών .

Για προφανείς όμως λόγους οι νυν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έχουν τον πρώτο λόγο. 

Άλλωστε, οι εθνικές εκλογές προηγούνται αυτών της αυτοδιοίκησης και ως ένα μεγάλο βαθμό, κυρίως στις εκλογές της αυτοδιοίκησης του Β'βαθμού, θα παίξουν σημαντικό ρόλο, αφού εκεί αναμένεται να δοθούν είτε χρίσματα είτε στηρίξεις !

Οι εθνικές εκλογές οι οποίες προσανατολίζονται την Άνοιξη έχουν κάνει τα κομματικά επιτελεία να ανεβάσουν ρυθμούς και ήδη να έχουν ξεκινήσει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δίχως όμως αυτά να έχουν "κλειδώσει" . 

Για αυτό λοιπόν, ορισμένοι και ορισμένες ας προσέξουν πως κινούνται διότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να μείνουν με τη χαρά, αφού προβάλλονται και αυτοδιαφημίζονται ως υποψήφιοι !

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου