Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2022

Νέο ρεκόρ επιβατών- με άνεση - για το αεροδρόμιο του Ακτίου (PVK)


Όπως ήταν αναμενόμενα, με σχετική άνεση, δείτε δημοσίευμα μας ΕΔΩ, ήδη από τον Σεπτέμβρη έχουμε νέο ρεκόρ σχετικά με τους επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου.

Στα συνολικά - παρακάτω - στοιχεία 9μηνου φαίνεται ότι διακινήθηκαν 712.585 επιβάτες ( το 2019 στην προηγούμενη καλύτερη χρονιά του Ακτίου διακινήθηκαν συνολικά στο 12μηνο 625.790 επιβάτες) . Έτσι λοιπόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο συνολικός αριθμός επιβατών 12μηνου για το 2022 να πλησιάσει τις 800.000 επιβάτες !

Επίσης στο 9μηνο του 2022 παρουσιάζεται αύξηση επιβατών 20,5 σε σχέση με το 2019.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι μόνο τον Σεπτέμβριο του 2022 διακινήθηκαν 137.193  επιβάτες ( αύξηση 16% σε σχέση με το 2019) με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση των τουριστικών ροών και εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Κατά γενική ομολογία του αεροδρόμιο του Ακτίου αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης που επηρεάζει καταλυτικά την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας εκτός από τους αλλοδαπούς παραθεριστές, και τους απόδημους Έλληνες (Ηπειρώτες, αιτωλοακαρνάνες, λευκαδίτες κτλ) φέρνοντάς τους πιο κοντά με την πατρίδα. 

Με τις νέες αυτές ευχάριστες εξελίξεις, γίνεται πιο επιτακτικό το χρόνιο και πάγιο αίτημα των Πρεβεζάνων για ύπαρξη συγκοινωνίας που θα συνδέει την πόλη της Πρέβεζας με το αεροδρόμιο του Ακτίου κάτι που ευελπιστούμε, με την δραστηριοποίηση των αρμόδιων τοπικών αρχών, να συμβεί από την νέα σεζόν που προμηνύεται ακόμη καλύτερη και δυναμικότερη από την φετινή !












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου