Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στο Επιμελητήριο Πρέβεζας


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων που θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Πρέβεζας με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».
Για το πρόγραμμα μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” η κ. Έλενα Ράπτη και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε 195 ανέργους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών Εξατομικευμένης Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πρακτικής άσκησης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η διάρκεια της Κατάρτισης είναι 250 ώρες (200 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 50 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα) ενώ τέσσερα είναι τα αντικείμενα κατάρτισης:
1.ΠΩΛΗΤΗΣ -ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ – ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,
2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (E-COMMERCE),
3. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ,
4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα παρακολούθησης), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.
Οι ωφελούμενοι συνέχισε η κ. Ράπτη θα πρέπει να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), τουλάχιστον απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τόνισε ότι η μη ορθή συμπλήρωση της αίτησης, ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και οριστική υποβολή της αίτησης, καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη. Η ίδια εξήγησε ότι για το λόγο αυτό λειτουργεί γραφείο πληροφόρησης στο επιμελητήριο Πρέβεζας ενώ παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης ηλεκτρονικού υπολογιστή για την υποβολή την αίτησης αλλά και τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών τα οποία και αναρτώνται ψηφιακά με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα https://training.prevezachamber.gr
Η αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 5 Δεκεμβρίου και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και στο τηλέφωνο 2682029414 εσωτ.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου