Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2022

Ν.Δ.: Προτεραιότητα στα στελέχη της αυτοδιοίκησης για τα γαλάζια ψηφοδέλτια


Αν υπάρχει μια… σπαζοκεφαλιά στην πολιτική πιάτσα αυτή την περίοδο, δεν είναι άλλη από την ημερομηνία των πρώτων εκλογών.

Με δεδομένο ότι οι δεύτερες εκλογές δεν μπορούν να συμπέσουν με τις Πανελλαδικές Eξετάσεις που θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει οι πρώτες κάλπες να στηθούν πριν από το Πάσχα, δηλαδή στις 2 ή στις 9 Απριλίου, ή αν μπορεί να έχει άλλο σχεδιασμό.

Οποιος και αν είναι αυτός, όμως, τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. είναι υπό κατάρτιση, αν και, όπως διαμηνύουν αρμόδιες πηγές, δεν θα έχουν θεαματικές αλλαγές σε σχέση με το 2019, υπό την έννοια ότι το κυβερνών κόμμα αριθμεί 156 βουλευτές. Αέρας ανανέωσης, όμως, θα υπάρξει και αυτή είναι και η κατεύθυνση της συζήτησης που κάνουν τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ήτοι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και πολύπειρος περί τα κομματικά, Θανάσης Νέζης. Στο μεταξύ, το κόμμα μπαίνει και πάλι σε ρυθμούς, με την Πολιτική Επιτροπή να συνεδριάζει στις 14 Νοεμβρίου.

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο που θα έχουν τα νέα γαλάζια ψηφοδέλτια, όμως, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ» είναι ότι θα στελεχωθούν με αρκετά στελέχη προερχόμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προς τούτο υπάρχει ένας βασικός λόγος: τα στελέχη αυτά φέρνουν μαζί τους αρκετές προσωπικές ψήφους που είναι σημαντικές ειδικά την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, ώστε να «ξορκιστεί» η χαλαρότητα της ψήφου. Αλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο μια καλή επίδοση από την πρώτη Κυριακή, ώστε αυτή να είναι εφαλτήριο για τη δεύτερη Κυριακή. Παράλληλα, τα ψηφοδέλτια θα έχουν αρκετές «ενέσεις» και από τη νεότερη γενιά του κόμματος.

Στην Αρτα ακούγεται έντονα ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου