Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πρέβεζας - Ευχαριστήριο μήνυμα


Κάθε χρόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί ερχόμαστε αντιμέτωποι με ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα.

Συνοδοιπόρους μας σε αυτό μας το εγχείρημα, έχουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού. Το σχολείο μας για άλλη μια χρονιά λειτουργεί σε δύσκολες συνθήκες, με παιδιά, εκπαιδευτικούς και υπόλοιπο προσωπικό παστωμένους σε ελάχιστα τ.μ. και «αξιοποίηση» των διαδρόμων. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που απειλούν την ασφάλεια των μαθητών όπου το σχολείο και οι γονείς για την ώρα συνεχίζουν να λαμβάνουν υποσχέσεις. Είναι  διαχρονική η υποχρηματοδότηση του ΕΕΕΕΚ Πρέβεζας και η αντιμετώπισή του σαν «κόστος», της λογικής «να βάλει το χέρι στην τσέπη» ο γονιός ή να βασιζόμαστε σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες από ευαισθητοποιημένα άτομα, την ίδια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει.

Η Διεύθυνση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ., οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς,

Ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς μας κ. Τέφα Ηλία και κ. Παπαμάνο Ιωάννη, οι οποίοι δώρισαν στο σχολείο μας, ένα φούρνο κεραμικής για τις ανάγκες του εργαστηρίου, που ενώ έχει καταχωρηθεί στο σχολείο μας από το 2005, λόγω της έλλειψης αυτού του βασικού εξοπλισμού, δε λειτουργούσε. Η λειτουργία του Εργαστηρίου Κεραμικής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεισφορά τους.

Η  άμεση ανταπόκρισή, η στήριξη και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν θετικά για  τα παιδιά, καθώς οι μαθητές μας έχουν ανάγκη δημιουργικής απασχόλησης, αφού ωφελούνται σε ποικίλους τομείς όπως: διασκέδαση, χαλάρωση, εκγύμναση, πνευματική ανάπτυξη, κοινωνικοποίηση, πειθαρχία και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Για κάποιους ανθρώπους, ακόμα και τα απλά καθημερινά πράγματα, είναι μια δοκιμασία. Άνθρωποι με σωματικές βλάβες και δυσλειτουργίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και άλλου είδους αναπηρίες είναι μικροί ήρωες, που παλεύουν στον αγώνα της ζωής, χωρίς τα πλεονεκτήματα των υπόλοιπων ανθρώπων. Γι’ αυτούς του ανθρώπους, κάθε επιτυχία όσο μικρή κι αν είναι, είναι πολύ σημαντική, πόσο μάλλον όταν αφορά σε δραστηριότητες, που απαιτούν προσωπική προσπάθεια και αφοσίωση.

Απαιτούμε:

  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές με βάση την ιδιαιτερότητα του ειδικού μας σχολείου και της δυσκολία του χειμώνα που έρχεται.
  • Όχι στη ρατσιστική εξαίρεση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ από τα δωρεάν σχολικά γεύματα. Να εξασφαλιστούν τώρα σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά, εξασφαλίζοντας τα ανάλογα μέσα και το ανάλογο προσωπικό.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους ιθύνοντες φορείς της Πολιτείας για την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει τα παιδία με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Σύγχρονα, επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα.

Διεκδικούμε ένα σχολείο για όλους  και για να μπορεί να είναι έτσι όπως το θέλουμε οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των μαθητών.

 

 

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου