Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρία σχόλια σε τρία ερωτήματα


Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 30/11 βάλαμε τρία ερωτήματα:

Α) Με αφορμή την ελπιδοφόρα κινητοποίηση των μαθητών του μουσικού σχολείου Πρέβεζας στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης των μουσικών σχολείων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/11 ρωτάμε :

·        Τι γίνεται με τον προαύλιο χώρο του σχολείου και την ανακατασκευή του; 

·      Τι γίνεται με το νέο κτιριακό; Τα παιδιά αυτή τη στιγμή παγώνουν. Έχουν αλλαχτεί μόνο 4 κλιματιστικά.

·        Επίσης έχω ενημερωθεί ότι η Ένωση Γονέων Δήμου Πρέβεζας έχει ζητήσει να γίνει αυτοτελή συζήτηση για τα θέματα των σχολείων του δήμου. Πότε το έχετε προγραμματίσει;. Αν δεν το έχετε προγραμματίσει  ζητάω να προγραμματιστεί άμεσα.

Β) Πριν 10 μέρες αναφέραμε δημόσια ότι στον «βρεφονηπιακό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας» του δήμου που εγκαινιάστηκε το 2018 μαζεύουν το νερό με τους κουβάδες κατά τη διάρκεια της βροχής.

Ζητήσαμε να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών. (Υπάρχουν και υπογραφές από τους γονείς). Ρωτάμε αν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Γ) Οι εργασιακοί χώροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εργατικών ατυχημάτων. Με βάση στοιχεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ρωτάμε:

·        Αν μηχανήματα του δήμου τα χειρίζονται αποκλειστικά υπάλληλοι με την αντίστοιχη ειδικότητα  ή υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί ως εργάτες;

·    Αν εργασίες ειδικοτήτων όπως πχ ηλεκτρολόγοι ασκούνται από ηλεκτρολόγους ή από υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί ως εργάτες ;

·   Αν μηχανήματα ή αυτοκίνητα του δήμου χρησιμοποιούνται από ιδιώτες ή οποιονδήποτε άλλον;

·  Και όσον αφορά τη καθαριότητα  η έναρξη της εργασίας τους δηλώνεται ακριβώς την ώρα που πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι ;  πχ 4 πμ ή 5 πμ ή δηλώνονται μετά τις 6 πμ;

Σχόλια

1) Όσον αφορά την ανέγερση του νέου σχολείου είναι ξεκάθαρο ότι ενώ υπήρχε (η οποία έληξε) προγραμματική σύμβαση με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (με δωρεάν μελέτη), η εμμονή της δημοτικής πλειοψηφίας στη ΔΕΠΑΝ αποτελεί τη βασική αιτία καθυστέρησης του έργου και ελπίζουμε όχι ακύρωσής του.

2) Για πολλοστή φορά από την ημέρα που εγκαινιάστηκε ο «βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας» προγραμματίζεται η επισκευή της ζημιάς… Η κινητοποίηση των γονιών ελπίζουμε να φέρει αποτέλεσμα.

3)Όσον αφορά τη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στο χειρισμό των μηχανημάτων του δήμου ο δήμαρχος είπε ότι τηρείτε με ευλάβεια. Ο εκνευρισμός του αντιδήμαρχου Λούρου στο τέλος της συνεδρίασης δε μας έπεισε…. για τη τήρηση των μέτρων.

 

η γραμματεία της δημοτικής κίνησης

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου