Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κεφάλαιο - Δημοτικές, Επιβάλλεται η σύγκλιση δυνάμεων...εκτός και αν...!


Δέκα μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αν σχετικά νωρίς, θα μπορούσε να έλεγε κανείς πως βρισκόμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο. 

Για τις αυτοδιοικητικές στον Δήμο Πρέβεζας, μετά την εορταστική περίοδο, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ως προς κάποιο βαθμό αναφορικά με το θέμα των ατόμων που θα τεθούν επικεφαλής των παρατάξεων για την διεκδίκηση του Δήμου. 

Για την ώρα, όσον αφορά το κομμάτι της λεγόμενης "δεξιάς" και της Ν.Δ. παίρνει ο νυν δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος τον οποίον η κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται τον ευνοεί στον απόλυτο βαθμό. Άλλωστε, σαν Δήμαρχος έχει και τον πρώτο λόγο !

Το σκηνικό σχετικά με τους επικεφαλής προφανώς δεν έχει ξεκαθαρίσει και πολλά βρίσκονται σε επίπεδο φημολογίας που όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα σχετικά μας δημοσιεύματα, κάποιες φήμες έχουν βάση ενώ κάποιες άλλες όχι και τόσο..

Η κατάσταση όμως μπορεί να ξεδιαλύνει πολύ απλά κυρίως για τις παρατάξεις των προοδευτικών - αριστερών δυνάμεων, φτάνει βέβαια να υπάρξει η λεγόμενη "Συμμαχία"

Αν αυτές οι παρατάξεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν καταφέρουν να έρθουν σε συνεννόηση για ένα κοινής αποδοχής προσώπο προκειμένου να τεθεί επικεφαλής ενός τέτοιο σχήματος, τότε αυτό θα είναι το πλέον ιδανικό σενάριο ούτως ώστε οι παρατάξεις και οι πολιτικές δυνάμεις με αριστερό πολιτικό πρόσημο να μην κατέλθουν διασπασμένες. Εκτός και αν, ορισμένες από αυτές - όπως έχουμε ξαναγράψει - αρκούνται σε μια καλή και μόνο πορεία δίχως πραγματικές αξίωσης διεκδίκησης. 

Ένα πρόσωπο τέτοιο, που έχει κάνει σχεδόν φανερές τις προθέσεις του είναι ο Δημήτρης Σιόρεντας που σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, έχει βγει "μπροστά" πραγματοποιώντας διάφορες συναντήσεις με ανθρώπους απ'όλο τον Δήμο Πρέβεζας . Ενδεχόμενα, μπορεί να υπάρξει και κάποιο άλλο άτομο, πέραν του προαναφερθέντος. Μέσα όμως από δημοκρατικές διαδικασίες, οι άνθρωποι και οι παρατάξεις που πολιτικά βρίσκονται στους προοδευτικούς χώρους μπορούν να αναδείξουν την καλύτερη για αυτούς επιλογή..

Επίσης, σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, το πρωί της Κυριακής 4/12, στην Θεοφάνειο αίθουσα συνεδρίασε η παράταξη "Στροφή στο Μέλλον" και ανέδειξε την νέα της πενταμελή γραμματεία. Μια παράταξη με ξεκάθαρο θετικό πρόσημο στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες, η συνεδρίαση δεν στέφθηκε και από ιδιαίτερη επιτυχία, αφού παραβρέθηκαν περίπου δεκαπέντε άτομα  όπου δεν προέκυψε και κάποια "είδηση" 

Συνοψίζοντας, αν οι προοδευτικές δυνάμεις επιθυμούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, να διεκδικήσουν τον Δήμο Πρέβεζας, τότε αυτό θα προκύψει μέσα από την συνεργασία και τις συγκλίσεις. 

Σε άλλη περίπτωση, αν και νωρίς το αποτέλεσμα μοιάζει ήδη προδιαγεγραμμένο !

Χρήστος Ανεμοζάλης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου