Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2022

Ο Στράτος Ιωάννου για τα έργα υποδομής, τις δημοσκοπήσεις αλλά και την τουριστική προβολή της Ηπείρου και της Π.Ε. Πρέβεζας


Για τα έργα υποδομής, τις δημοσκοπήσεις αλλά και την τουριστική προβολή της Ηπείρου καθώς και της Π.Ε. Πρέβεζας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, Στράτος Ιωάννου στο Ράδιο Prisma και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη. 

Ο κος Ιωάννου αναφέρθηκε στους οδικούς άξονες λέγοντας πως η Πρέβεζα έχει συνδεθεί με δύο άξονες, της Αμβρακίας και της Εγνατίας (ύψος Καρτερίου) και έχει δρομολογηθεί μία ακόμη (Ιόνια Οδός) στο ύψος της Καμπής έως Φραξύλα. 

Καταφέραμε τη μελέτη και την παραλάβαμε εμείς από το Υπουργείο Υποδομών έτσι ώστε αφού την ολοκληρώσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο, σημείωσε ο κος Ιωάννου και συνέχισε λέγοντας πως εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι ο εθνικός δρόμος, Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας όπου εκεί η Περιφέρεια κάνει παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στον ποδηλατόδρομο (Ιόνια διαδρομή) που θα ξεκινάει από την περιοχή του Παντοκράτορα, ένα ιδιαίτερα μεγαλόπνοο έργο. Στη συνέχεια ο κος Ιωάννου αναφέρθηκε σε έργα της περιφέρειας όπως ιαματικά λουτρά, λιμανάκι παντοκράτορα και Μύτικα, τους κυκλικούς κόμβους, κ.α. "Μου έλεγαν ότι η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης δεν θα γίνει...και όμως το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γι'αυτό" Η Πρέβεζα θα αποκτήσει μια είσοδο ευρωπαικών προδιαγραφών, και έτσι θα μπορέσουμε η Αρχαία Νικόπολη να ενταχθεί στα μνημεία της Unesco. Για αυτό άλλωστε τις επόμενες μέρες θα βρεθώ στην Αθήνα, όπου με έχει καλέσει η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη να συζητήσουμε για το θέμα αυτό. 

Μην λησμονείτε την Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Ιωάννου. Όσον αφορά το κάστρο του Αγίου Ανδρέα, αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της απομάκρυνσης του αμιάντου και το έργο προχωρά κανονικά. Επίσης ο κος Ιωάννου αναφέρθηκε και στις χρηματοδοτήσεις που είναι ιδιαίτερα μειωμένες σε σχέση με τα προ μνημονίων χρόνια. 

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας ο κος Ιωάννου σημείωσε πως τρεις μήνες περίπου από τις εκλογές του 2019 οι δημοσκοπήσεις έδιναν 28% και η παράταξη Καχριμάνη εκλέχτηκε με 57% .

Τέλος, για ζητήματα τουριστικής προβολής ο κος Ιωάννου μεταξύ άλλων ανέφερε πως τόσο η Ήπειρος όσο και η Πρέβεζα έχουν κάνει άλματα και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις εκθέσεις που συμμετέχει όπου εκεί βρίσκονται και οι Δήμοι. Το '"σύνθημα" Ήπειρος τεσσάρων εποχών έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό, σημείωσε ο κος Στράτος Ιωάννου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου