Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2023

Μία μοναδική προσφορά για ένα μεγάλο έργο του Δήμου Πάργας, με ποσοστό έκπτωσης 3% !


Η Έγκριση του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού με τίτλο «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ SMART CITIES ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ» απασχόλησε την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας. 

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.204.677,40 € (πλέον Φ.Π.Α.)

Η Επιτροπή διαγωνισμού την 04/01/2023 προέβη στην ηλεκτρονική αποσφράγιση και αξιολόγηση των δικαιολογητικών και των τεχνικών προσφορών που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά για τον παραπάνω διαγωνισμό όπου προέκυψε μία και μοναδική προσφορά με ποσοστό έκπτωσης 3% !

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, αν και υπεβλήθη μια προσφορά, συνολικά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κρίνεται συμφέρον για τον Δήμο για τους παρακάτω λόγους.

α. Η Τεχνική Προσφορά της εταιρείας υπερκαλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί στην Διακήρυξη της Σύμβασης. 

β. Ο προϋπολογισμός της Σύμβασης είχε τεκμηριωθεί με έρευνα αγοράς που είχε προηγηθεί της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης της Σύμβασης από το Πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ και είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές του Προγράμματος. Από τότε (πρώτο τρίμηνο του 2021) μέχρι την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς συνέβησαν σημαντικές ανατιμήσεις στα προβλεπόμενα υλικά και υπηρεσίες. Με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και την υπερκάλυψη των αρχικών τεχνικών απαιτήσεων η οικονομική προσφορά της εταιρείας, η οποία είναι κατά 3 % μικρότερη του Προϋπολογισμού κρίνεται συμφέρουσα. 

γ. Τυχόν επανάληψη του διαγωνισμού θα δημιουργούσε καθυστερήσεις και θα έθετε σε κίνδυνο την χρηματοδότηση της Σύμβασης από το Πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’. 

Με βάση τα ανωτέρω, η Επιτροπή Διενέργειας / Αξιολόγησης δέχεται την εν λόγω Οικονομική Προσφορά και προτείνει ως Προσωρινό Μειοδότη για το έργο με τίτλο «Εφαρμογή συστημάτων Smart Cities στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας στον Δήμο Πάργας» την εταιρεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου