Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2023

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Κίνδυνος να κλείσει η Χειρουργική Κλινική - Αδιανόητη μετακίνηση Γιατρού με εντολή του Διοικητή 6ης ΥΠΕ


Στο "κόκκινο" μέχρι και που ουσιαστικά δεν υφίσταται χειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Μικροπολιτικές σκοπιμότητες στη πλάτη του λαού της Πρέβεζας !

Με έγγραφο που υπέγραψε χθες, ήτοι 24/1/2023 και το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννης Καρβέλης προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες του ΠΓΝ Ιωαννίνων δίνει έγκριση για μετακίνηση της επικουρικής ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής του ΓΝ Πρέβεζας να παρέχει τις υπηρεσίες της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων .

Να σημειώσουμε πως ουσιαστικά το Νοσοκομείο Πρέβεζας διαθέτει πλέον μόνο δύο Χειρουργούς ενώ στο Πανεπιστημιακό στα Γιάννενα υπηρετούν 15 ιατροί της ίδιας ειδικότητας !!!

Άρα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας το Νοσοκομείο της Πρέβεζας το οποίο στέκεται όρθιο χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού συνεπικουρεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων !!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του PrevezaBest η κατάσταση στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας έχει ως εξής:

Πριν από δυόμιση περίπου χρόνια η κενή θέση του εκλιπόντος Χειρουργού Γιάννη Γεωργίου δεν προκηρύχθηκε πότε.

Ένας ακόμη Χειρουργός με αναρρωτικές και κανονικές άδειες απουσίαζε για 10 μήνες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ παραιτήθηκε προ ημερών.

Ο κος Γεώργιος Λιανός εξελέγη πανεπιστημιακός, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και τις επόμενες μέρες παραιτείται.

Έτσι λοιπόν, μόλις χτες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Ιωάννης Καρβέλης μετακίνησε την μοναδική επικουρική ιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπηρετούν 15 Χειρουργοί! αφήνοντας την Χειρουργική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με μόλις δύο Χειρουργούς και χωρίς ειδικευόμενους, πάρα την αρνητική εισήγηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κου Σκανδάλη στο αίτημα για μετακίνηση της επικουρικής ιατρού - με καταγωγή από τα Γιάννενα - στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.

Να σημειώσουμε εδώ, πως ο κος Σκανδάλης επανειλημμένως ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την προκήρυξη θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού, αλλά προφανώς δεν εισακούγεται.. 

Έτσι λοιπόν, τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες θα τις πληρώσει ο λαός της Πρέβεζας!

Απαιτείται η σύσσωμη παρέμβαση των τοπικών αρχών για την επάνδρωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και ακόμη περισσότερο να αποφευχθεί το λουκέτο στο κρίσιμο και νευραλγικό πόστο της Χειρουργικής Κλινικής.

Επίσης απαιτείται η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας. 

Αλήθεια ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης πως θα αντιδράσει στην εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ; 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μαζί με τον Αντιπεριφερειρχή και τον Περιφερειάρχη πως θα ενεργήσουν ; 

Ο Βουλευτής Σύριζα Κώστας Μπάρκας πως θα κινηθεί για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα ;

Διότι μιλάμε για ζήτημα που κρίνονται ανθρώπινες ζωές !

Τέλος, αλήθεια, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι ενήμερη για τις ενέργειες αυτές του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ;

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Φώτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου