Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2023

Με Λαμπρότητα ο Εορτασμός των Θεοφανείων στη πόλη της Πρέβεζας


Με λαμπρότητα, έπειτα από δύο χρόνια λόγω πανδημίας, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη πόλη της Πρέβεζας.

Στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, παρουσία πλήθους πιστών, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τελέστηκε θεία λειτουργία. 






Αμέσως μετά,  υπό τους ήχους της φιλαρμονικής "ΟΡΦΕΥΣ" η πομπή κατευθύνθηκε στο λιμάνι της πόλης της Πρέβεζας, όπου ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από σκάφος προκειμένου να τιμηθεί η ναυτική παράδοση της Πρέβεζας και αποτελεί ένα έθιμο που καθιέρωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος από την ενθρόνισή του στην Πρέβεζα.




Ενώ,  ο 21χρονος Σπύρος Κωλέτσης, μεταξύ άλλων 9 τολμηρών, κατάφερε να είναι αυτός ο ευλογημένος της χρονιάς, όπως  σας ενημερώσαμε και μπορείτε να δείτε 
ΕΔΩ




Φέτος  μάλιστα, στο λιμάνι της Πρέβεζας για τον σταυρό βούτηξε και μια νεαρή κοπέλα, !


Αξίζει ν'αναφέρουμε πως ο σταυρός που πέφτει στη θάλασσα είναι πάνω σε μάρμαρο (μαρμάρινος σταυρός) με το βάθος να υπολογίζεται περίπου στα 8 μέτρα.

Τέλος, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου .

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου