Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρακαταθήκη για τον τόπο το νέο βιβλίο του Σπ.Σουμαλεύρη - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση !


Η ιστορία της υγείας στο Νομό Πρέβεζας στο νέο βιβλίο του γιατρού Σπύρου Σουμαλεύρη


“Ιατροί και Υγεία στο Ν.Πρέβεζας-Αναζητώντας το παρελθόν” είναι το νέο βιβλίο - λεύκωμα του Πρεβεζάνου γιατρού και συγγραφέα Σπύρου Σουμαλεύρη το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 21/1 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Πρέβεζας ΟΑΣΗ. 




Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και την τίμησαν σύσσωμες οι αρχές του τόπου καθώς και πλήθος πολιτών .







Στην αρχή της εκδήλωσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας τίμησε για την προσφορά τους στην Ιατρική τους Επαμεινώνδα Λέκκα, Αριστείδη Καββαδία και τον Γιώργο Λιανό ο οποίος μάλιστα προσφάτως εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 



Προτού ξεκινήσουν οι ομιλίες, χαιρετισμοί απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο τέως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, Θωμάς Δήμας καθώς και ο νέος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, Δημήτρης Σουμαλεύρης. 



Στην συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις ομιλίες από τους, Θεόδωρο Δαρδαβέση (Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.) με θέμα: "Δομές Υγεία και Ιδρύματα – Εξέλιξη", 

Μαρία Κωνσταντή (Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) με θέμα: "Φαρμακολογία και Ιατρική στο πέρασμα των αιώνων", 

και από τον Κωνσταντίνο Τρουμπούκη (Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής Σχολής των Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) με θέμα: Το βιβλίο από την πλευρά της Ιστορίας της Ιατρικής". 

Την ομιλία του κου Σπ.Σκλαβενίτη ο οποίος δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί,  ανέγνωσε η κ. Αγγέλη.

Να αναφέρουμε πως το βιβλίο περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στοιχεία για τους γιατρούς και γενικότερα τον τομέα της Υγείας στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να "ταξιδέψει” στο παρελθόν και να γνωρίσει ή να θυμηθεί πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν τον χώρο τη υγείας στην τοπική ιστορία.


Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από τον Γιατρό και συγγραφέα του βιβλίου Σπύρο Σουμαλεύρη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την έκδοση του βιβλίου αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στην παρουσίαση, σημείωσε πως η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου χρόνια και πως έπειτα από απόφαση του διοίκησης του Ιατρικού συλλόγου θα δοθεί δωρεάν.


Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Φιλόλογος κα
Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδη.


Το βιβλίο του Σπύρου Σουμαλεύρη μπορείτε να το προμηθευτείτε δωρεάν από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου