Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2023

Επιχειρηματίες από την Πρέβεζα στα δίχτυα κυκλώματος από "μαϊμού" εταιρεία που έταζε δάνεια από τα ΗΑΕ


Νέες αποκαλύψεις για τις πρακτικές του «Μάξιμου Σαράφη» και των δύο συνεργών του.

Αυτή είναι η μαϊμού εταιρεία (zahrat-commercial.com) διαμεσολάβησης για έκδοση δανείων με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία δήθεν εκπροσωπούσαν τα μέλη του κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών. Στην ιστοσελίδα εμφανίζονταν ΔΣ, παροχές και διευθύνσεις, ενώ οι συλληφθέντες είχαν φροντίσει να προστατεύσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Τα ελληνικά γραφεία των... εκπροσώπων της εταιρείας, στεγάζονταν στην οδό Πανεπιστημίου, στη καρδιά της Αθήνας. «Εγκέφαλος» της παράνομης δράσης, ήταν ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis.

Παρουσιαζόταν ως πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά που βρίσκονταν σε δίνη οικονομική θέση και δεν μπορούσαν να λάβουν δάνειο και υποσχόταν «γρήγορα» δάνεια με ευνοϊκούς όρους από την αραβική χώρα. Σύμφωνα με το iediseis.gr, Επιχειρηματίες από την Κρήτη, την Πρέβεζα και την Αθήνα, έπεσαν στα δίχτυα του κυκλώματος. Ανάμεσα τους ένας έμπορος τυριών, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της Αθήνας, τουριστική επιχείρηση, άτομο με δραστηριότητα στην εστίαση και εταιρεία με λογισμικό τυχερών παιχνιδιών. Ορισμένοι κατάφεραν να γλυτώσουν όταν απευθύνθηκαν στη πρεσβεία ζητώντας πληροφορίες για την εταιρεία.

Οι δύο συνεργοί του «Μάξιμου Σαράφη» που συνελήφθησαν από τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, εμφανίζονταν ως... γνώστες των ιδιαίτερων συνθηκών των οικονομικών συναλλαγών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ένας από αυτούς μάλιστα, ισχυριζόταν ότι ζούσε στη χώρα επί σειρά ετών και πως η σύζυγός του εργαζόταν στην ανύπαρκτη εταιρεία μέσω της οποία θα πετύχαιναν γρήγορη έκδοση δανείων.

Οι τρεις απατεώνες όχι μόνο είχαν δημιουργήσει ακόμα και ιστοσελίδα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τη μαϊμού εταιρεία σε μια προσπάθεια να δείχνουν τη φερεγγυότητά τους, αλλά παράλληλα πλαστογραφούσαν έγγραφα για να αποσπάσουν υπέρογκα ποσά. Μάλιστα, είχαν συστήσει εταιρείες ασφάλισης δανείων με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να κατατίθενται από τα θύματα, τα χρηματικά ποσά που αφορούσαν στα έξοδα δανείου.

Ενδεικτικός είναι ο... τιμοκατάλογος του κυκλώματος για τη δήθεν διευκόλυνση σε έκδοση δανείου 15 εκατομμυρίων. Από τα χρήματα που αποσπούσαν, τα 100.000 κατέληγαν ως αμοιβή του αρχηγού «Μάξιμου Σαράφη», 18.500 για ασφάλεια δανείου, 55.000 για φορολόγηση δανείου και άλλες 18.500 για τη δανειοδότηση.

Εκτός από τους 3 συλληφθέντες, δικογραφία έχει σχηματιστεί και για μια δικηγόρο από την Κύπρο που φέρεται να είναι φίλη του κατηγορούμενου που είχε αναλάβει την πλαστογραφία των εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου