Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώθηκε η προσαιγιάλωση του υποβρυχίου καλωδίου Ιοnian που θα συνδέει Ελλάδα - Ιταλία - Αποκλειστικές δηλώσεις της CEO της κατασκευάστριας εταιρείας


Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών (Ionian) στο Ιόνιο (Πρέβεζα) που υλοποιεί η εταιρεία Islalink.

Σήμερα μάλιστα, στον Μύτικα Πρέβεζας έγινε η προσαιγιάλωση του υποβρυχίου καλωδίου Ionian παρουσία στελεχών της ισπανικής - κατασκευάστριας εταιρείας, που ανήκει στον καναδικό όμιλο Fiera Infrastructure. Εκεί μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος όπου είχε συνομιλίες με στελέχη της Ισπανικής εταιρείας. 





Το καλώδιο 320 χλμ., που θα διαθέτει και επίγεια όδευση, θα συνδέσει την Πρέβεζα με το Κροτόνε της Καλαβρίας στην Ιταλία. Ουσιαστικά θα επιτρέψει τη σύνδεση του Μιλάνου και της Ρώμης με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο καλώδιο δημιουργεί μια εναλλακτική –έναντι των υφιστάμενων– όδευση και αναμένεται να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για χωρητικότητα που υφίσταται ανάμεσα στη Δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα.

Μέσω του συγκεκριμένου υποθαλάσσιου καλωδίου Ελλάδα και Ιταλία θα αποκτήσουν νέα σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο.

Το σύστημα θα προσφέρει μια υψηλής χωρητικότητας, αξιόπιστη, διεθνής διαδρομή ινών που συνδέει την Αθήνα με το Μιλάνο. Αυτή η νέα συνδεσιμότητα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των υπερ-ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακών κόμβων για υπηρεσίες cloud, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών. Το IONIAN θα προσφέρει χονδρική χωρητικότητα, οπτικό φάσμα σε τηλεπικοινωνιακούς φορείς και παρόχους περιεχομένου. 

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο PrevezaBest, η Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας IslaLink, Esther Garcés ανέφερε: Η IslaLink είναι μια εταιρεία η οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στις υποδομές τηλεπικοινωνιών και σήμερα βρισκόμαστε στον Μύτικα Πρέβεζας για να υποδεχθούμε το υποβρύχιο καλώδιο Ionian το οποίο συνδέει την Ελλάδα με το Κροτόνε της Ιταλίας μέσω της Πρέβεζας και αυτή η υποδομή θα φτάσει μέχρι την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο και τη Ρώμη από τη πλευρά της Ιταλίας έτσι ώστε να υπάρξει μια διασύνδεση Ανατολικής με Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Σήμερα παρακολουθήσαμε την άφιξη του υποβρυχίου καλωδίου στην παραλία της Πρέβεζας που ουσιαστικά αποτελεί και την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος. Τα επίγεια δίκτυα σε Μιλάνο και Ρώμη και από πλευράς Ελλάδας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη είναι ήδη έτοιμα οπότε σύντομα, τις επόμενες εβδομάδες το έργο μας θα ολοκληρωθεί και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες χονδρικής διασύνδεσης στους πελάτες μας. 



Η Πρέβεζα συνδετικός κρίκος του σπουδαίου αυτού έργου

Με την ολοκλήρωση του έργου Ionian η Πρέβεζα σαφέστατα καταδεικνύεται ως μια σημαντική πύλη εξόδου της Ελλάδας προς την Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη, φτάνει να αναφέρουμε πως τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών είναι υπεύθυνα για την διαμοίραση πάνω από το 90% της κίνησης παγκοσμίως, οπότε αυτή η νέα πύλη εξόδου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, η Διευθύνων Σύμβουλος της IslaLink τόνισε πως το όλο έργο έγινε με τέτοιο τρόπο με την συνδρομή ειδικών όπου πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα (περιβαλλοντικά) έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία όχληση στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Σε δήλωση του  ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος τόνισε "Είναι πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας, δεν έχει γίνει ξανά τέτοιο έργο στην Ελλάδα και δεν έχει γίνει πόλη - αντίστοιχη με την Πρέβεζα - κέντρο πληροφοριών που έρχεται βάση του καλωδίου από την Κεντρική Ευρώπη προς την Ελλάδα . Η Πρέβεζα είναι ο συνδετικός κρίκος αυτού του σπουδαίου έργου, όπου το data center που γίνεται μέσα στην βιομηχανική περιοχή θα δώσει την κατεύθυνση του καλωδίου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένα υποβρύχιο καλώδιο μήκους 320χλμ έφτασε σήμερα στην ακτή του Μύτικα Πρέβεζας και στην συνέχεια θα πάει στην βιομηχανική περιοχή. Είναι σημαντικό το έργο διότι οποιασδήποτε επιχειρήσεις μπορούν να διασυνδεθούν και στο data που γίνεται στην βιομηχανική περιοχή". 

Ο Μιχάλης Οικονομάκος, υπεύθυνος πωλήσεων για το καλώδιο Ionian της κατασκευάστριας εταιρείας του έργου, IslaLink ανέφερε "Η IslaLink δραστηριοποιείται στα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών κυρίως στην περιοχή της Ισπανίας έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία μεγάλα Projects ( Ισπανία, Μαρόκο, Κανάρια Νησιά, διασύνδεση Ευρώπης με Λατινική Αμερική, κ.α.) Το τελευταίο μεγάλο έργο της εταιρείας είναι το υποβρύχιο καλώδιο Ionian μήκους 320 χλμ . (Το τελευταίο καλώδιο οπτικών ινών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ήταν πριν από είκοσι χρόνια) Άρα λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε το καλώδιο Ionian είναι μια σημαντική επένδυση για την χώρα. Από Ελληνικής πλευράς η διασύνδεση με την Ιταλία ολοκληρώθηκε σήμερα στην Πρέβεζα".  

Ο Άρης Τζίμας μηχανικός και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Meraviglia είπε πως η περιοχή αυτή βρίσκεται σε ανάπτυξη, μέσα σε ένα πανέμορφο σημείο, η πόντιση των καλωδίων έτυχε να γίνει μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα. Εμείς ως ιδιώτες κάνουμε ότι μπορούμε για την βελτίωση των υποδομών αλλά χρειάζεται και η βοήθεια από τις αρχές του τόπου.

Τέλος, να΄αναφέρουμε πως η εταιρεία Σωτήρης Λάζαρος και ΣΙΑ Τεχνική ασχολήθηκε με την κατασκευή του CLS στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας όπου θα υποδεχθεί το καλώδιο από την Ιταλία και θα τερματίσει μέσα στην βιομηχανική της Πρέβεζας και από εκεί στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου