Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2023

Απαλλάχτηκαν οι κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις στο δάσος της Βαλανιδοράχης - Μάρτυρας κατηγορίας δεν ζήτησε την ποινική τους δίωξη


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της άσκησης παράνομης βίας κατά συναυτουργία oδηγήθηκαν χθες Τετάρτη 1/2 έξι πολίτες που μετείχαν στις κινητοποιήσεις για το δάσος της Βαλανιδοράχης καθώς μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκπροσώπου της διαχειριστικής επιτροπής κατηγορούνταν για παράνομη βία .

Οι πολίτες είχαν κλείσει το δρόμο και παρεμπόδιζαν να γίνουν διάφορες εργασίες  από τους τότε νόμιμους ιδιοκτήτες. 

Οι πολίτες - κατηγορούμενοι συντασσόμενοι με τις τοπικές Επιτροπές Αγώνα για το δάσος της Βαλανιδοράχης, για την υπερασπιστική τους γραμμή προέτασσαν την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του συγκεκριμένου δάσους.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ένας εκ των τότε ιδιοκτητών δήλωσε χθες στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων και έτσι το δικαστήριο απάλλαξε τους πολίτες αφού ουσιαστικά δέχτηκε τη συγχώρεση του μάρτυρα κατηγορίας. 

Να θυμίσουμε πως από τον Απρίλιο του 2022 το Δάσος της Βαλανιδοράχης έχει αλλάξει χέρια καθώς το πλειοψηφικό πακέτο από τους νόμιμους ιδιοκτήτες μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία από την περιοχή της Θεσπρωτίας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου