Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

Συνάντηση Περιφερειάρχη- Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Ήπειρο


Τα έργα υποδομής που εκτελούνται αυτή την περίοδο σε ολόκληρη την Ήπειρο, ως και το «άνοιγμα» νέων αεροπορικών γραμμών προς και από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ήταν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημ. Φραγκάκη στην Περιφέρεια και τη συνομιλία που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον Γ.Γ. κ. Δ. Φραγκάκη για  την επίσκεψή του, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μαζί του. «Η περιοχή μας πάει πολύ καλά και στον ποιοτικό τουρισμό, όπως διαβάζουμε όλοι μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενημερώνοντας ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η γραμμή Γιάννενα- Τελ Αβίβ (για την οποία η Περιφέρεια συνδράμει για τη διαφήμιση της γραμμής), ως και  οι αεροπορικές συνδέσεις  Γερμανία – Γιάννενα και Γιάννενα – Ηράκλειο, με στόχο την προώθηση της  Ηπείρου, ως τόπο προορισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. «Αναφερθήκαμε και σε αδυναμίες μας, για τις οποίες ζητήσαμε τη συμπαράσταση του κ. Γενικού για να πάμε ακόμη καλύτερα», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δ. Φραγκάκης, μεταξύ άλλων είπε:

«Με τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον ΕΟΤ, όπως και με τα στελέχη της Περιφέρειας. Να πω δύο πράγματα από τα πολλά  που συζητήσαμε:

Το πρώτο, είναι ότι ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει τα αιτήματα της Τοπικής Κοινωνίας, της Περιφέρειας και των επαγγελματιών, όσον αφορά τη δυνατότητα ανοίγματος απευθείας γραμμών  με τη Γερμανία  αλλά και τη  δυνατότητα σύνδεσης με το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως φυσικά υποστηρίζουμε και είμαστε πολύ  χαρούμενοι για αυτό,   για τη γραμμή Γιάννενα- Τελ Αβίβ.

Το δεύτερο, που συζητήσαμε είναι τα σημαντικά έργα υποδομής που γίνονται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία τα τελευταία χρόνια και λόγω των έργων που  γίνονται από την Περιφέρεια και το κεντρικό Κράτος, έχει αλλάξει πίστα όσον αφορά  τον τουρισμό της. Έχει μια  αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη αρκετά σημαντική   ανά επίσκεψη, έχει μια αύξηση στον ποιοτικό τουρισμό ο οποίος έρχεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και φυσικά έχει προοπτικές για το άμεσο μέλλον. {…}.Με την ευκαιρία να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη, τα στελέχη του και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν- ξέρω πόσο σκληρά δουλεύουν- για τα τόσα πολλά και σημαντικά έργα που γίνονται στην Ήπειρο και τα οποία της αλλάζουν το πρόσωπο και φυσικά της δίνουν τεράστια προοπτική για τον τουρισμό της».

 

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου