Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023

Στις 21 Μαΐου οι εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο


Στις 21 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια, οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξαρχής είχα δεσμευθεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Κι αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για έναν προγραμματισμό, απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες, που ταυτόχρονα συνυπολογίζει μια σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής» τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει».

«Σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο, η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου