Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 14, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ- Βασίλης Ιωάννου: Μίλησε για όλους και για όλα "Ο αγώνας συνεχίζεται"


Σε μια συνέντευξη "χείμαρρο”", που παραχώρησε στο Ράδιο Prisma και στον Χρήστο Ανεμοζάλη και διήρκησε περίπου μια ώρα, ο Βασίλης Ιωάννου είχε την ευκαιρία να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε ερωτήματα και φήμες που αιωρούνται, ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον ανοιχτά.

Ο πρώην Νομάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός του να γίνει Δήμαρχος", αλλά στόχος της πρωτοβουλίας του ήταν να συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μια ανοιχτή και συνεργατική Δημοτική κίνηση, με βάση την Κεντροαριστερά, που θα κερδίσει τις εκλογές και θα δώσει  μια άλλη προοδευτική προοπτική στο Δήμο Πρέβεζας..

Πιο συγκεκριμένα στο 1ο μέρος της συνέντευξης ο Βασίλης Ιωάννου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ σχολίασε και την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σχετικά με τους δημοσιογράφους..

"Το πολύνεκρο δυστύχημα ή τραγικό έγκλημα για κάποιους, πλήττει τον πυρήνα της πολιτικής και των υποσχέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, για αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους και για βαθιές μεταρρυθμίσεις και γι’ αυτό εκτιμώ ότι θα έχει συνέπειες..

Το δείχνουν άλλωστε και οι πιο "φιλικές" γι’ αυτούς δημοσκοπήσεις .

Μείωση των ποσοστών της ΝΔ και κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των 2 πρώτων κομμάτων..

Και είναι τέτοια η τάση που τα πάντα είναι πλέον ανοιχτά.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός μεταθέτει τις εκλογές για μετά το Πάσχα, με ανοιχτές όλες τις ημερομηνίες, σε μια προσπάθεια να ξεθυμάνει η οργή και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ακόμα και εκλογικής ήττας…"

"…Διαπιστώνομε μέσα από μια  μεγάλη Εθνική Τραγωδία και αναγνωρίζεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι  στις μέρες μας δεν ασκείται αποτελεσματική δημοσιογραφία  κι  ότι γι’ αυτό ευθύνονται όσοι δεν μπορούν ή δε θέλουν ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις και ευαισθησίες του συγκεκριμένου λειτουργήματος, που είναι η κριτική και ο αυστηρός έλεγχος της εξουσίας, κεντρικής ή τοπικής…"

Στο 2ο μέρος που είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο Βασίλης Ιωάννου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει εδώ και πολλούς μήνες για το Δήμο Πρέβεζας, απάντησε σε πολλά ερωτήματα που αφορούσαν τις συζητήσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι..

"ο αγώνας συνεχίζεται, προκειμένου να ηττηθεί η παράταξη του κ. Γεωργάκου…

"Σε όλες τις συζητήσεις που είχα έθετα 2 βασικές προϋποθέσεις:

1.   Να ενωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς, με πολίτες από την Κεντροδεξιά που δεν συμφωνούν με την πολιτική Γεωργάκου.

2.   Να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανών πολιτών, με στόχο 

όχι μόνο για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις ..

Πάντα τόνιζα ότι αν αυτή τη στρατηγική μπορεί κάποιος άλλος να την υπηρετήσει με μεγαλύτερη επιτυχία, εγώ κάνω ένα βήμα πίσω, με την προϋπόθεση ότι θα είναι εκλόγιμος..."

Σε ερώτηση για το τι κάνει αυτή την περίοδο ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι  παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και σε καμιά περίπτωση δεν τα έχει παρατήσει.

"Ο στόχος παραμένει και ο αγώνας συνεχίζεται τόνισε χαρακτηριστικά."

Τέλος απαντώντας σε φήμες ότι σκέφτεται να ασχοληθεί με την Περιφέρεια, ο πρώην Νομάρχης σημείωσε ότι αν προέκυπτε μια σοβαρή ενωτική κίνηση που θα αντιμετώπιζε με αξιώσεις τον Αλέκο Καχριμάνη, δε θα είχε καμιά αναστολή να είναι και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

«Όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται να προκύπτει», τόνισε χαρακτηριστικά…

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό 

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε άραγε την πολυτέλεια έναν τέτοιο έμπειρο και σώφρων άνθρωπο να τον αναλωσουμε στα προσωπικά και μικροκομματικα παιχνίδια της περιοχής μας?? Ας απαντήσει ο καθείς με βάση τη συνείδηση του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή