Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Δεν υπήρχε βοήθεια για μετά το Ρίο"


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, κο Σταύρο Μιχάλη. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Νοσοκομείου με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων.

Μίλησε για τα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου, τον ιατρικό εξοπλισμό, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τις χρηματοδοτήσεις αλλά και τις δωρεές που έχουν γίνει μέσα στην τετραετία. 

Όσον αφορά το μείζον θέμα του ιατρικού προσωπικού τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου ήταν πέντε γιατροί. Ο ένας γιατρός πήρε πρόωρη συνταξιοδότηση, δυστυχώς του έτυχε και πρόβλημα υγείας, ο άλλος γιατρός έχει χρόνιο πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώνεται. Πριν από λίγες ημέρες ένας γιατρός έφυγε για τα Ιωάννινα και έγινε καθηγητής. Είχαμε δυο επικουρικούς, η μία γιατρός έγινε εντατικολόγος στην Άρτα και η μία κυρία παραιτήθηκε. Πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα έχει σημασία. Έφερε ο Διοικητής κ. Καρβέλης με μετακίνηση μια γιατρό από την Άρτα και κάνει μόνο εφημερίες. Εμείς έχουμε να ανακοινώσουμε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η πρόσληψη επικουρικού ο οποίος θέλει να έρθει. Έχει προκηρυχθεί θέση Διευθυντή, θα ολοκληρωθεί όχι με την παλιά διαδικασία. Το Υπουργείο άλλαξε τη διαδικασία και ενώ η προηγούμενη διαδικασία έκανε έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί, τώρα απλά βαθμολογούν οι ΥΠΕ και στη συνέχεια το Δ.Σ. το δικό μας συνεδριάζουμε για να βγάλουμε τη θέση του Διευθυντή. Και μόλις χθες μας ανακοίνωσαν ότι θα μας δώσουν τις θέσεις Συντονιστή Διευθυντή, ο ανώτατος βαθμός. Άρα έχουμε ένα χρονικό διάστημα που έχουμε έναν Επικουρικό και για το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναγκαστούμε σε νεα μετακίνηση. 

Στην Ορθοπεδική Κλινική συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο ο ορθοπεδικός γιατρός ενώ ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο η κρίση για το νέο γιατρό μας. Και έγιναν οι ενστάσεις και ολοκληρώθηκε η διαδικασία τον Ιανουάριο. Όμως το Υπουργείο αποφασίζει ότι η αντικατάσταση ενός μέλους δεν έγινε νόμιμα και πήρε την απόφαση να κάνει την κρίση από την αρχή. Μόλις ολοκληρώθηκε η κρίση και είναι θέμα ημερών να έρθει. Έρχεται και δεύτερος ορθοπεδικός μέσα στο καλοκαίρι. Οι χειρουργικές ειδικότητες έχουμε μια ιδιομορφία, δεν αρκεί να είναι καλυμμένο το Νοσοκομείο με έναν άνθρωπο, χρειάζεται δύο. Δεν έμεινε το Νοσοκομείο ποτέ χωρίς γιατρό, αλλά ήταν ένας. Με έναν γιατρό όμως δεν βάζεις χειρουργείο, θέλεις δυο. Πρέπει να γίνουν υπερβάσεις.» Ο κ. Σκανδάλης τόνισε ότι στο αναισθησιολογικό τμήμα υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγους που βρίσκονται στα όριά τους από άποψη εφημεριών και τόνισε ότι το Παθολογικό Τμήμα έχει σοβαρό πρόβλημα. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σκανδάλης σημείωσε ότι στη Χειρουργική Κλινική κρίνεται ένας Διευθυντής, ήρθε ένας Επικουρικός γιατρός και αναμένεται να επιστρέψει και ο γιατρός που ασθένησε.» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κος Σταύρος Μιχάλης παίρνοντας τον λόγο μεταξύ άλλων σημείωσε, πράγμα που βρήκε σύμφωνο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, "πως για το κέντρο των Αθηνών δεν υπήρξε βοήθεια, μάλιστα τα θέματα αυτά έλυνε η Περιφέρεια Ηπείρου, ο κος Καχριμάνης με τον κο Ιωάννου,δίχως να είναι στις αρμοδιότητές τους"

Δείτε με ένα κλικ την περίληψη πεπραγμένων της τριετίας 2020-2023, όπως παρουσιάστηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου .

Περίληψη Πεπραγμένων 2020-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου